Компанія Viber, чиї сервери знаходяться у Росії, планує відкрити офіс в Україні

3 хв. читання
viber message 2

Компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером , планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників. Про це повідомив представник компанії Джамел Агауа, пише НВ.

За його словами, нині мова йде про 10-12 фахівців. Зараз на “Viber” працює тільки одна людина – Євген Боднар, який відповідає за розвиток бізнесу в Україні та створення партнерської екосистеми.

“Ми шукаємо ще кілька людей, щоб створити команду. У нас є такі команди в інших країнах. Наприклад, в Росії, Сінгапурі, США, Франції, Великобританії, на Філіппінах. У всіх країнах, де ми плануємо інвестиції — ми інвестуємо в команду людей для підтримки регіону”, — сказав він.

Компанія, зокрема, шукає менеджерів із розвитку бізнесу, які вестимуть переговори з партнерами, маркетологів, продакт-менеджерів і менеджерів з продажу.

Крім того, “Viber” має намір відкрити R&D офіс в Україні найближчим часом.

“У нас є великий R&D центр в Мінську, в Білорусі, в якому працюють понад 120 інженерів. І у “Rakuten Group” є 120 інженерів в Одесі, які працюють на “Rakuten Intelligence”. Але якщо ми вирішимо найняти інженерів для “Viber”, то, найімовірніше, вони будуть працювати в одному офісі в Одесі”, – зазначив Агауа.

Довідка. Viber  – ізраїльський стартап з білоруським корінням створювався з думкою замінити Skype. Заснований на російських технологіях, Viber спочатку з’явився в Ізраїлі. Пункти розробки додатків розташовані в Білорусі, головний офіс — у Люксембурзі. У 2014 році стартап викупила японська компанія Rakuten.

Зараз Viber — найпопулярніший месенджер серед українців. За даними українського представництва компанії, месенджером користуються понад 20 млн осіб, тобто половина населення країни.

Нагадаємо, у 2013 році фахівці з кібернетичної безпеки виявили, що за допомогою Viber можна отримати доступ до заблокованого смартфона на Android. Також не варто забувати, що сервери цієї компанії розташовані в Росії.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна”.

Зверніть увагу, завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

 

Поділитися
Exit mobile version