Ключ безпеки Titan від Google з’явився на європейському ринку

2 хв. читання

Апаратний ключ безпеки Titan Security Key від Google тепер можна купити поза межами США.  Хоча така пропозиція дійсна поки що не для всіх європейських країн, повідомляє ZDNet.

Google оголосила про початок продажу фізичних ключів безпеки Titan через Google Store у Канаді, Франції, Японії та Великобританії. Вперше апаратний ключ безпеки компанія з’явився на ринку у США минулого року.

Google рекламує ключ безпеки Titan як один із найкращих способів захисту облікових записів Google від зламу та фішингу, особливо облікових записів високої вартості, які є мішенями для хакерських атак. Фізичний ключ використовується як частина розширеної програми захисту Google.

Спроектований на основі відкритих стандартів FIDO, ключ безпеки постачається як у вигляді USB-пристрою, схожого на флешку, так і в Bluetooth-варіанті (у комплекті йдуть обидва варіанти, а також кабель-перехідник з USB-A на USB-C та кабель micro-USB для зарядки Bluetooth-ключа).  Хоча з останнім виникли проблеми – ще в травні Google довелося випустити дублікати для деяких ключів Bluetooth через вразливість у процесі парування “ключ-комп’ютер”.

titan key

В Україні ключ Google Titan може з’явитися у продажу, як тільки тут відкриється спеціалізований магазин Google Store. Але можна купити ключ за кордоном в офіційному магазині та активувати його в Україні.

Нагадаємо, понад 106 мільйонів клієнтів одного з найбільших банків у США Capital One стали жертвами хакерів, які викрали їхню особисту інформацію. Однак масштабний витік даних може бути лише “вершиною айсберга” та зачіпати інші великі компанії такі, як Vodafone та Ford.

Також нову модифікацію бекдора Okrum виявили фахівці компанії ESET. Протягом 2017 року бекдор використовували для цілеспрямованих атак на дипломатичні місії і держустанови в Словаччині, Бельгії, Бразилії, Чилі та Гватемали.

Окрім цього, Samsung представила додаток Samsung Pay Touch, який дозволяє фірмовим смартфонам бренду виступати в ролі терміналів прийому оплати. Для цього додаток задіює вбудований модуль NFC, запускаючи його ніби в зворотному режимі.

Поділитися
Exit mobile version