Смартфони Samsung можуть приймати платежі з кредитних карт

4 хв. читання
Samsung Visa

На цьому тижні Samsung представила додаток Samsung Pay Touch, який дозволяє фірмовим смартфонам бренду виступати в ролі терміналів прийому оплати.

Для цього додаток задіює вбудований модуль NFC, запускаючи його ніби в зворотному режимі. В результаті для проведення платежу досить піднести до задньої панелі смартфона банківську карту без необхідності використання спеціальних зчитувачів, якими, наприклад, користуються продавці в Apple Store.

Як приймати платежі?

Використання Samsung Pay Touch платне. Сервіс бере комісію з кожного платежу в розмірі 2,6%, якщо оплата здійснюється кредитною карткою, і 10 центів – якщо дебетовою.

Але ще є й інші обмеження:

  • Зарахування грошових коштів на прив’язаний банківський рахунок проводиться протягом 48 годин після здійснення платежу;
  • Максимальна сума одного платежу не може перевищувати 100 доларів;
  • Підтримуються тільки Galaxy S8/S8+, S9/S9+, S10/S10e/S10+, Note 8, Note 9.

Крім того, незрозуміло, як платник повинен підтвердити платіж. Якщо платіжним засобом виступає смартфон або планшет з підтримкою Apple Pay, Google Pay або Samsung Pay, транзакція підтверджується відбитком пальця або особою. Інша справа, якщо використовується пластикова карта, яка зазвичай вимагає введення пін-коду.

Якщо для проведення платежу не потрібно підтвердження, це можуть використати шахраї, які будуть просто ходити по вулицях і громадському транспорту і прикладати свої смартфони до сумок і кишень жертв.

На цей момент Samsung Pay Touch працює тільки на території Канади і недоступний для використання в інших країнах. Однак не виключено, що вже в найближчому майбутньому сервіс прийому безконтактних платежів вийде за межі Північної Америки. У цьому випадку він може стати відмінним рішенням для малого бізнесу, дозволивши підприємцям не купувати термінал, а заощадити і користуватися своїм смартфоном.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, що найбільш поширеним способом позбавлення від проблем з ПК є перевстановлення Windows. Однак цей процес може істотно затягнутися, якщо інсталяційний диск або USB-накопичувач давно втрачений. На щастя, вже в наступному році: наявність диска перестане бути проблемою.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, дослідник з компанії Cure53 Алекс Інфюр (Alex Inführ) повідомив, що патч для недавно виправленої уразливості в офісному пакеті LibreOffice можна обійти. Для виконання коду на системі зловмиснику досить змусити жертву відкрити шкідливий документ.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Якщо раніше при реєстрації в Instagram користувачі могли не вказувати свій вік, то незабаром все може змінитися. Користувачі, які не досягли 13 років або вказали відверто невірну дату народження (наприклад 1 січня 1905 роки), зареєструватися в сервісі не зможуть. Який максимальний вік буде допустимо для реєстрації, невідомо.

Поділитися
Exit mobile version