Як підписати документ PDF на смартфоні? ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Раніше ми вже писали про те, як створити підпис для PDF-документів на ПК, але інколи підпис необхідно поставити в умовах, коли доступу до комп’ютера у Вас немає, наприклад, в дорозі, і це зробити треба терміново. Ми підготували інструкцію, як швидко підписати документ PDF з мобільного пристрою на iOS чи Android.

Як підписати документ PDF на iPhone

Якщо Ви використовуєте iPhone, підписати документ дуже просто. Ви можете створити підпис і повторно використовувати його за допомогою вбудованого в iPhone інструмента розмітки Markup.

Ось що потрібно зробити:

  • Відкрийте PDF-документ і перейдіть у режим розмітки Markup, натиснувши на іконку в правому верхньому кутку.

photo 2021 11 09 10 06 55

  • Торкніться знака плюс унизу праворуч.

  • Торкніться кнопки «Підпис».
  • Якщо Ви ще не створили жодних підписів, то Вам буде запропоновано створити «Новий підпис».

  • Існує кнопка «Очистити», якщо Ви вирішите, що Вам потрібно спробувати більше одного разу, щоб зробити все правильно. Торкніться «Готово» у верхньому правому куті, коли будете готові.
  • Після цього Ваш підпис з’явиться у вікні документа. Ви можете переміщати його та/або змінювати його розмір, доки не будете задоволені тим, як він виглядає на документі. Коли будете готові, торкніться будь-де за межами виділеного підпису. Потім Ви можете використовувати Markup для будь-яких інших змін.

  • Коли Ви будете готові, натисніть «Готово» у верхньому лівому куті та збережіть файл.

Наступного разу, коли Ви відкриєте PDF-файл у програмі Markup на телефоні, торкніться кнопки «Підпис», і підпис (або підписи), які Ви зберегли, з’явиться там. Просто натисніть на нього, і він буде доданий у Ваш документ. Ви завжди можете вибрати «Додати або вилучити підпис», якщо хочете.

Як підписати документ PDF на Android

Якщо Вам потрібно підписати PDF-документ зі свого телефону Android, це не так просто як на iOS, Вам потрібно знайти стороннє джерело. Доступні різноманітні програми, але найвідомішим є безкоштовна версія Adobe Acrobat Reader.

Отже, якщо Ви хочете мати можливість підписувати контракти та інші документи PDF, не шукаючи комп’ютер, ось як це зробити за допомогою версії Acrobat для Android:

  • Завантажте та встановіть Adobe Acrobat Reader з Play Store.
  • Увійти (або створити обліковий запис); якщо Ви щойно встановили програму, можливо, Вам доведеться переглянути ряд спливаючих вікон із вказівками та порадами.
  • Торкніться значка «Files» внизу екрана. Це надасть вам доступ не лише до файлів, збережених на вашому пристрої (спершу Вам потрібно буде надати доступ до всіх файлів), але й до тих, які зберігаються на Google Drive, OneDrive, Dropbox, Adobe Document Cloud. Ви також можете шукати PDF-файли, вкладені в Gmail.

  • Оберемо, наприклад, Google Drive. Спершу треба надати доступ до Диска Google і PDF-файлів із Gmail, використовуючи той самий обліковий запис електронної пошти; також потрібно надати програмі доступ до Вашого облікового запису Google.
  • Після того, як Ви обрали джерел, торкніться свого PDF-файлу, щоб відкрити його в Acrobat. Потім торкніться значка «Редагувати» у нижньому правому куті.

  • Виберіть «Заповнити та підписати» (Fill & Sign).

  • Торкніться значка підпису в нижньому правому куті (він виглядає як перо ручки) і виберіть «Створити підпис» (Create signature) або «Створити ініціали» (Create Initials), якщо це все, що Вам потрібно.

  • Ви отримаєте поле «Підпишіть»(Sign) у альбомному режимі з опціями (над полем), щоб намалювати свій підпис, вставити зображення або скористатися камерою для фотографування підпису, намальованого на папері. Коли Ви будете готові, натисніть «Готово»(Done) у верхньому правому куті.

  • Ви повернетеся до Вашого PDF-документа. Торкніться області, де потрібно поставити свій підпис. Він з’явиться у вікні; Ви можете потягнути за боки підпису, щоб збільшити або зменшити його, або торкніться значка кошика (який також з’явиться), щоб позбутися його. Коли Ви закінчите, поставте галочку у верхньому лівому куті.

  • І все готово! У майбутньому, коли Ви зайдете в «Заповнити та підписати» та виберете піктограму підпису, щойно створений підпис з’явиться у Вашому документі. Якщо Ви хочете спробувати ще раз, Ви можете натиснути знак «мінус» праворуч від підпису, щоб видалити його.

Поділитися
Exit mobile version