Як за допомогою Google Assistant зробити скріншот? – ІНСТРУКЦІЯ

2 хв. читання

Зробити скріншот на смартфоні може виявитись не завжди простою справою. Особливо якщо Ви користуєтесь деякими банківськими програмами або браузерами у режимі інкогніто, які можуть перешкоджати знімку з екрана.

Однак існують способи, як можна обійти ці обмеження. Один з них – використання Google Assistant.

Скріншот з Google Assistant

Як не дивно, Google Assistant може робити скріншоти, навіть якщо додаток на системному рівні заборонив це.

Необхідно попередньо налаштувати помічника:

  1. Викличте Google Assistant і натисніть на іконку компаса в правому нижньому кутку.
  2. Натисніть на іконку екаунта і перейдіть в налаштування.
  3. Свайпніть вправо і перейдіть у вкладу “Помічник” (Assistant) і в нижній частині екрану серед пристроїв, підключених до вашого профілю, виберіть свій смартфон.
  4. Зайдіть в розділ “Загальні” (General) і активуйте дві верхні опції.
  5. Зайдіть у налаштування програми Google, перейдіть в розділ “Помічник і голосове введення” і дозвольте помічнику доступ до зображення на екрані.

    123

Відкрийте програму, яка забороняла скріншоти, викличте Google Assistant за допомогою голосових команд і скажіть “Зроби скріншот”. Помічник зробить знімок і запропонує відправити його. Перешліть картинку комусь із друзів або збережіть її в пам’яті пристрою.

Також безперешкодно зробити скріншоти можна за допомогою деяких сторонніх додатків, як от ReEnable Screenshot Module. Однак користування такими програмами завжди обтяжене ризиком того, що Ваші дані можуть перехоплювати та відправляти розробникам.

Нагадаємо, в офіційному магазині додатків для Windows фахівці виявили безліч платних додатків, які насправді є продуктами з відкритим вихідним кодом, які можна поширювати тільки безкоштовно.

Також дослідники попереджають про реєстрацію реальних атак з експлуатації уразливості нульового дня у браузері Mozilla Firefox. Користувачі повинні якомога швидше оновитися до версії 67.0.3 або 60.7.1.

Окрім цього, Microsoft випустила оновлення прошивки Intel для всіх підтримуваних версій Windows 10, які захищають від атак, що експлуатують уразливості Microarchitectural Data Sampling (MDS).

Поділитися
Exit mobile version