Якщо у Вас iPhone з iOS 12 або новішої версії, програма «Фотографії», періодично повідомляє Вас про те, що в той чи інший день «У вас є новий спогад» у вигляді фотографій і відео, які Ви раніше зробили на свою Камеру у смартфоні. Хоча деякі люди можуть вважати ці сповіщення, а також автоматично підготовлені слайд-шоу чи повтори відео — чарівними та ностальгічними, для інших же вони можуть стати сумним нагадуванням про людей, яких більше немає в їхньому житті, втрачених домашніх тварин або неприємні події.

Ми намагаємося зробити ці нагадування менш болючими для користувачів iPhone. Тож, ось як вимкнути сповіщення про спогади на iPhone.

Спогади «Для вас»

У додатку «Фотографії» на iPhone внизу екрана Ви побачите вкладку «Для вас». Якщо Ви натиснете на неї, Ви побачите автоматично згенеровані колекції «Спогади».

Хоча це буде різним для всіх залежно від вмісту їхньої фотострічки, їх можна впорядкувати за такими категоріями, як «Пухнасті друзі» або «Портрети», а також події, такі як «Обід у Нью-Йорку», місця та дати.

Ваш iPhone періодично надсилатиме Вам сповіщення «У вас є новий спогад», яке запропонує Вам переглянути конкретне слайд-шоу. Але запобігти цьому можливо.

Зупинка сповіщень про спогади

Щоб покласти край сповіщенням про спогади, Вам потрібно зайти в додаток Параметри Вашого iPhone. Перейдіть до розділу «Сповіщення» та прокрутіть униз, поки не побачите «Фотографії». Торкніться його. На наступному екрані торкніться «Налаштувати сповіщення» внизу.

Тепер Ви побачите варіанти вимкнення сповіщень про спогади, спільні альбоми та пропозиції поширення.


Просто вимкніть «Спогади» (щоб він більше не був зеленим), і сповіщення про потенційно болючі спогади буде припинено.

Ви повинні знати, що це не вимикає функцію автоматичного спогаду, яка все одно відображатиметься на вкладці «Для вас» програми «Фотографії», але Ви можете вирішувати, чи хочете Ви переглядати цей вміст.

Як зупинити нагадування про певних людей і дати

Повне вимкнення сповіщень про спогади — це дуже грубий інструмент, який зупинить усі майбутні сповіщення, але якщо це лише певна особа чи певна дата, яку Ви не хочете згадувати, Ви можете застосувати більш просунутий метод.

Ви можете вказати своїй програмі «Фотографії» для iPhone рідше або ніколи не показувати людину в сповіщеннях «Спогади». Для цього перейдіть до програми «Фотографії» та торкніться вкладки «Альбоми» внизу екрана Вашого iPhone. Прокрутіть униз, щоб побачити розділ «Люди та місця», і торкніться «Люди».

Це відкриє мініатюри всіх людей, з якими Ви маєте найбільше фотографій. Торкніться мініатюри людини, від якої Ви не хочете отримувати сповіщення про спогади, а на наступному екрані торкніться меню з трьома крапками у верхньому правому куті екрана.

У наступному меню, що з’явиться, торкніться опції «Показувати цю людину рідше».

Тепер Ви отримаєте два варіанти. По-перше, рідше показувати цю людину, що означає, що окремі фотографії та відео цієї особи не відображатимуться, хоча вони можуть з’являтися на групових фотографіях.

Інший варіант — «Ніколи не показувати цю людину», що означає, що фотографії цієї людини більше ніколи не з’являться у Ваших спогадах.

Ви можете зробити те ж саме з датами чи подіями. На вкладці «Для вас», коли Ви бачите дату або подію, про яку Вам не потрібно нагадувати, торкніться меню з трьома крапками та виберіть «Показувати рідше» або «Видалити спогад».

Це гарантує, що будь-які дати, які мають неприємні конотації, не будуть виділені функцією «Спогади» у Вашій програмі «Фотографії».

Що станеться, якщо Ви передумаєте?

Якщо Ви змінили своє ставлення до будь-яких змін, які Ви внесли в програму «Фотографії», Ви можете просто скинути налаштування.

Просто перейдіть до програми «Параметри» та прокрутіть униз до «Фотографії», а потім натисніть «Скинути пропоновані спогади».

Джерело: Mashable