Якщо здійснити кіберзлам Tesla Model 3, то Вам її подарують

2 хв. читання
tesla gps

Компанія Tesla, вже кілька років співпрацює з Trend Micro в рамках Zero Day Initiative і щорічного заходу Pwn2Own, вдруге запропонує дослідникам свій автомобіль для зламу. В якості винагороди за злам електрокара учасникам конкурсу пропонуються великі грошові призи та автомобіль Tesla Model 3.

В минулому році команда дослідників змогла зламати електромобіль Tesla Model 3 в останній день змагань Pwn2Own 2019. Команді Fluoroacetate вдалося зламати електрокар через його браузер. Вони змогли виконати код на прошивці Tesla Model 3 і вивести відповідне повідомлення на дисплей його інформаційно-розважальної системи.

В рамках конкурсу Pwn2Own в поточному році учасники зможуть виграти не тільки Tesla Model 3, але і грошову винагороду в розмірі до $ 500 тис. Призи діляться на різні рівні, в залежності від складності зламу. Приз вищого рівня вимагає здійснення дуже складного зламу – увійти в систему через тюнер, Wi-Fi, Bluetooth або модем, а потім виконати код в системах VCSEC, Gateway або Autopilot. Приз за даний злом складає $ 500 тис.

Інші грошові призи в розмірі $ 100 тис. І $ 400 тис. Будуть присуджені дослідникам, які зможуть виконати код в одній або двох різних підсистемах відповідно.

До речі, швидкий розвиток технологій сприяв тому, що тепер смартфони мають функціонал персонального комп’ютера. З їх допомогою можна спілкуватися в соцмережах, перевіряти пошту, здійснювати Інтернет-замовлення та розраховуватися онлайн. Водночас розширення функціональних можливостей призвело до зростання кількості випадків інфікування мобільних пристроїв шкідливими програмами. У цій статті Ви знайдете основні поради для захисту смартфона та конфіденційних даних на ньому.

Читайте також: Злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

20 тисяч серверів зламали кіберзлочинці шляхом цілеспрямованих атак на приватні оргнаізації та конкретних осіб. До складу злочинного угруповання входили троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо зламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США.

Поділитися
Exit mobile version