Аварія на автопілоті Tesla: двоє загиблих

4 хв. читання

Двоє чоловіків загинули після того, як автомобіль Tesla врізався в дерево і загорівся. В поліції кажуть, що в момент аварії за кермом автівки нікого не було.

Тіло одного з загиблих виявили на передньому пасажирському сидінні, другого – на задньому. Обом жертвам було більше 50 років. Про це пише ВВС.

За даними поліції, “в момент удару ніхто не керував транспортним засобом”.

Водночас підтвердженої інформації про те, що автомобіль рухався завдяки автопілоту, немає – правоохоронці продовжують з’ясовувати обставини.

Проте з огляду на обставини аварії такі припущення вже лунають.

В компанії Tesla цей інцидент поки що не коментували.

Tesla 3

До речі, минулого місяця Національне управління з безпеки дорожнього руху США почало розслідувати 27 аварій, в яких фігурували автівки Tesla.

Автопілот

Те, що Tesla називає автопілотом, насправді є напівавтоматичною системою керування, яка може брати на себе керування автівкою в обмежених умовах.

Більш довершена версія системи, яка обіцяє стати “повністю автономною”, має вийти в кінці цього року.

Проте насправді жодна з цих систем не пропонує повного автономного керування авто – в тому сенсі, в якому Ви можете собі це уявити.

Сама Tesla заявляє, що навіть з увімкненою функцією автопілоту водій має бути повністю готовим взяти керування на себе. Також в автівках Tesla працюють системи, що постійно перевіряють і мають гарантувати, що руки водія перебувають на кермі.

Попри це в соцмережах можна знайти чимало відео, на яких водії сплять за кермом Tesla або ж узагалі залізають на заднє сидіння.

Зловживання функцією автопілоту вже призводило до кількох смертельних випадків.

Критики, зокрема британська дослідницька група з безпеки автомобілів Thatcham, кажуть, що терміни, якими Tesla називає свої функції та системи допомоги в керуванні, вводять водіїв в оману і заохочують небезпечну поведінку.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути записування відео HDR на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

Онлайн-шопінг у соцмережах: як не бути ошуканим?

Як таємно спілкуватися у месенджері Telegram на iOS та Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

Як безкоштовно надсилати захищені паролем електронні листи? ПОРАДИ

Нагадаємо, дослідники безпеки опублікували в Мережі PoC-експлойт для запуску шкідливого коду в Chrome, Edge, Vivaldi, Opera і інших браузерах на базі Chromium. Уразливість зачіпає JavaScript-движок V8 і вже виправлена в його вихідному коді, але виправлення поки ще не інтегровано ні з кодовою базою Chromium, ні з заснованими на ньому проектами.

Також дослідники виявили безліч уразливостей в популярних додатках, що допускають виконання довільного коду в системах користувачів всього лише за допомогою одного кліка. Саме тому такі баги отримали неформальне ім’я “уразливості одного кліка” (one-click vulnerabilities).

Розробники WhatsApp усунули дві небезпечні уразливості в Android-версії месенджера. Якщо зловмисник задіє ці дві уразливості в атаці, у нього з’явиться можливість виконати шкідливий код і віддалено зламати мобільний пристрій жертви.

Окрім цього, кіберзлочинці атакують уразливі сервери Microsoft Exchange з метою встановлення програмного забезпечення для майнінгу криптовалют у рамках шкідливої ​​кампанії, спрямованої на використання обчислювальних потужностей скомпрометованих систем для заробітку.

Поділитися
Exit mobile version