З`явилиcя перші деталі про особливості Windows 11

4 хв. читання

В Інтернеті з’явилася копія однієї з ранніх версій Windows 11 – наступного покоління операційної системи від Microsoft, пише PC Magazine. У цей вівторок користувач  відомого китайського сайту Baidu під ніком Tieba опублікував знімки екрана, зроблені з оновленої операційної системи, яка називається Windows 11. Посилання для завантаження для “Windows 11 build 21996.1” з’явилося на форумах та в соціальних мережах.

windows 11 1

Дослідники завантажили копію, запустили її на віртуальній машині і виявили, що вона працює. ОС просить встановити копію Windows 11 версій Home, Education або Pro. Потім вона зазначає, що саме ця збірка була оновлена ​​цього місяця.

Обліковий запис користувача, який дослідники створили для ОС, також надіслав їм двофакторний код автентифікації через сервери Microsoft.

Як зазначають експерти, у викладеній версії Windows 11 використовується такий же інтерфейс, як і той, що  Microsoft використовувала у Windows 10X, яку компанія розробила для пристроїв з двома екранами, але відклала на початку цього року.

Як бачите, збірка Windows 11 розміщує кнопку Пуск і піктограми на панелі завдань внизу в центрі екрана. Стартове меню також спрощено, щоб виділити закріплені та рекомендовані програми, а не пропонувати цілий каталог встановлених програм. Щоб отримати доступ до інших програм, Ви можете натиснути кнопку “Усі програми” в меню “Пуск” у правому куті.

А якщо Dам не подобається розміщення в центрі, Ви можете перемістити кнопку “Пуск” і програми на панелі завдань ліворуч, перейшовши до функції налаштувань.

Інші зміни включають новий звук запуску, додаток Xbox, безпосередньо інтегрований в ОС, і закруглені краї для цифрових вікон. Панель завдань також містить спеціальну кнопку для перегляду та додавання віджетів, хоча в даний час вона відображає лише погоду, спортивні результати та розширений список статей новин.

Провідник файлів отримав нові піктограми. Тим часом функції класичних версій Windows, такі як Панель управління та Диспетчер завдань, все ще існують в ОС. Однак збірка Windows 11, яку виклали на Baidu, не містить оновлений магазин Microsoft Store – ця функція, на яку компанія натякнула, буде представлена в ОС пізніше

Наразі Microsoft прямо не коментувала передбачуваний витік. Але в офіційному обліковому записі Windows у Twitter поки що написано:

“Це лише початок. Налаштуйтеся 24 червня об 11 ранку за європейським часом, щоб побачити, що буде далі”.

Саме тоді, можливо. компанія з Редмонда офіційно представлятиме нову ОС. І все-таки, якщо цей витік реальний, тоді Windows 11 є продовженням існуючої формули Windows.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version