З’явилася база знань для моделювання боротьби з кібератаками

3 хв. читання
cybersecurity team

Некомерційна організація MITRE Corp випустила нову базу знань під назвою MITRE Shield, що пропонує техніки і тактики по проактивного захисту комп’ютерних мереж від кібератак.

Новий фреймворк являє собою загальнодоступну базу знань, за допомогою якої ІБ-фахівці зможуть сформувати стратегію взаємодії з атакуючими і вжити заходів із більш активного захисту від кібератак.

Матриця містить вісім розділів, присвячених різним тактикам забезпечення захисту, включаючи API-моніторинг, поведінковий аналіз, маніпуляцію електронною поштою, створення приманок (фальшивих облікових записів, мереж, облікових даних), моніторинг активності систем тощо.

MITRE Corporation – американська некомерційна організація, що базується в Бедфорді, Массачусетсі та Макліні, штат Вірджинія. Вона керує центрами, які фінансуються федеральними науково-дослідними та дослідно-конструкторськими центрами, підтримуючи урядові установи США.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version