З’явилася можливість запуску ОС Android на iPhone

4 хв. читання
104517972 iphone 7

Минулого тижня стартап Corellium презентував Project Sandcastle – інструмент, який може завантажувати Android 10 на моделі iPhone 7 або 7 Plus, незважаючи на обмеження програмного забезпечення iOS.

Журналісти Forbes першими отримали для ознайомлення iPhone із встановленою програмою Project Sandcastle і підтвердили, що інструмент працює. Інші користувачі публікують фотографії та відео успішних встановлень Android на iPhone, пише PC Magazine.

Нагадуємо, що застосування подібних методів вважається нелегальним, може зашкодити вашому гаджету та автоматично знімає його з гарантії.

Перенос Android на iPhone реалізували за допомогою окремого інструменту для джейлбрейка під назвою Checkra1n, який був випущений минулого року. Спільнота хакерів iOS почала розробляти Checkra1n після того, як було виявлено апаратну вразливість старих iPhone, за допомогою якої на них теоретично можна завантажувати будь-який програмний процес, який Ви хочете. Потім розробники Corellium використовували Checkra1n, щоб перенести ОС Android на iPhone. Результат – Project Sandcastle, який зараз Ви можете завантажити з веб-сайту компанії.

“Ми раді бачити, що спільнота розробників будує все на цьому фундаменті”, – написали представники стартапа у середу.

Проект Sandcastle наразі доступний лише для iPhone 7 та 7 Plus. Але оскільки джейлбрейк Checkra1n працює на моделях iPhone від 5 до  X, Corellium сподівається в майбутньому розширити підтримку Project Sandcastle на більшу кількість моделей пристроїв.

Щоб запустити Project Sandcastle, Вам потрібно завантажити інструмент Checkra1n, який вимагає прив’язати ПК до iPhone, щоб встановити джейлбрейк. Однак Checkra1n на даний момент підтримує лише macOS та Linux. Ще одне суттєве обмеження – це те, що якщо Ви коли-небудь перезавантажите iPhone, перезавантаження поверне пристрій у звичайний стан iOS і Вам доведеться робити все заново. Тож Project Sandcastle – це більше тимчасовий спосіб отримати Android на Вашому iPhone, а не постійна установка іншої ОС.

Apple, ймовірно, не буде задоволена новиною. Минулого року вона подала позов з приводу порушення авторських прав проти Corellium щодо того, як стартап продавав симулятор iOS, який дослідники безпеки використовували, щоб знайти недоліки в операційній системі. Технічний гігант стверджує, що Corellium незаконно отримує прибуток від iOS, тоді як стартап стверджує, що Apple намагається придушити інновації та спроби розкрити вразливості.

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Зверніть увагу, цього року Facebook святкує 16 років від дати створення. За цей час багато користувачів активно наповнювали власні сторінки сотнями фото, даними про місця навчання чи роботи, сім’ю та друзів. Щоб така “колекція” особистої інформації не була використана у зловмисних цілях, власникам потрібно регулярно переглядати та змінювати параметри конфіденційності власної сторінки.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version