За фейки у соцмережах від російської “фабрики тролів” відповідатимуть українці, – СБУ

2 хв. читання
twitter boty
Alushta, Russia - November 21, 2014: Man holding a iPhone 6 Space Gray with social networking service Twitter on the screen. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.

Масові спроби використання спецслужбами РФ відкритого інструментарію соціальних мереж “Facebook” та “Twitter” з метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні зафіксували співробітники Служби безпеки України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби органу.

Як зазначають у відомстві, до реалізації цього механізму залучається ТОВ “Агенство Інтернет Досліджень” (ООО “Агентство Интернет Исследований”), яке, за отриманими від партнерів даними та власною інформацією СБУ, причетне до розвідувально-підривної діяльності РФ та втручання у виборчі процеси багатьох демократичних країн світу.

СБУ отримала інформацію, що напередодні президентських та парламентських виборів в Україні у 2019 році до громадян нашої країни від цієї російської “фабрики тролів” почали надходити пропозиції нібито від комерційно зацікавлених осіб. У них за грошову винагороду українським користувачам пропонується надати тимчасовий доступ до так званого рекламного кабінету екаунтів у соціальних мережах “Facebook” та “Twitter” для начебто поширення через них таргетингової реклами та просування комерційних інтересів.

Насправді отримані представниками країни-агресора права доступу до екаунтів українців у соціальних мережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у передвиборчі процеси, а також поширення антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в державі.

Служба безпеки України вкотре звертається до українських користувачів соцмереж із проханням бути уважними та у разі отримання від невідомих людей таких пропозицій, а також виявлення фактів розміщення у соціальних мережах публікацій, в яких будуть міститись ознаки вчинення злочинів, повідомляти на гарячу лінію СБУ.

Також у СБУ наголошують, що відповідальність за можливі протиправні дії, згідно з чинним законодавством, буде нести власник або особа, яка зареєструвала екаунт у соціальних мережах.

Поділитися
Exit mobile version