Тепер це ганебна позначка? X (Twitter) відновлює сині галочки: ось як їх прибрати

Ілон Маск повертає сині значки в акаунти деяких впливових користувачів, багато з яких роздратовані і не хочуть, щоб люди думали, що вони платять за X Premium.

4 хв. читання
Twitter відновлює сині галочки

Через рік після того, як Ілон Маск прибрав сині галочки зі старих акаунтів у Твіттері, він повертає їх для деяких користувачів, незалежно від того, хочуть вони цього чи ні. (Спойлер: більшість людей не хочуть).

“Що сталося? Я не платила за це. Я б НІКОЛИ не заплатила за це”, – написала вчора ввечері в Твіттері актриса Іветт Ніколь Браун.

Сині галочки слугували символом легітимності, допомагаючи громадськості ідентифікувати акаунти, що належать знаменитостям, політикам, державним установам, активістам тощо. Але Маск скасував старі сині галочки у 2023 році, оскільки “спосіб, у який вони видавалися, був корумпованим і безглуздим”. Натомість він відкрив доступ до верифікаційного значка для всіх, хто готовий платити щонайменше 8 доларів на місяць за преміум-підписку.

Звісно, це одразу ж створило плутанину, змусивши Маска відновити їх на акаунтах з понад 1 мільйоном підписників.

Перенесемося на минулий тиждень, коли Маск написав у Твіттері про свій план видавати безкоштовні верифіковані бейджі акаунтам з певною кількістю підписників. “Надалі всі акаунти з більш ніж 2500 підтверджених підписників отримають функції Premium безкоштовно, а акаунти з більш ніж 5000 – Premium+ безкоштовно”, – заявив Маск.

Таким чином, Twitter, по суті, повторно видав сині галочки багатьом користувачам, яким їх видалили минулого року, коли вони відмовилися від підписки на X Premium. Єдина проблема? Громадська думка про синю галочку різко впала в ціні після того, як Маск придбав Twitter.

З тих пір соціальна мережа зазнала численних суперечливих змін, від відкату модерації контенту до реактивації заблокованих користувачів. Маск стверджує, що він зробив це з метою сприяння свободі слова, але критики кажуть, що оновлення призвело до збільшення кількості мови ненависті на платформі.

Читайте також: Збережіть контроль над своїми даними: як вимкнути дзвінки в X після оновлення від Ілона Маска

Крім того, оскільки будь-хто може купити доступ до синьої галочки, підтверджений бейдж також використовується для просування шахрайства і дезінформації. Це пояснює, чому все більше впливових користувачів Twitter/X намагаються відхреститися від отримання синьої галочки.

“Галочка повернулася, і я хочу абсолютно чітко заявити, що я не дала цьому місцю жодної копійки своїх грошей”, – написала у Твіттері дослідниця приватності Єва Гальперін (Eva Galperin).

“Чому біля мого профілю стоїть синя галочка?” – твітить дослідник штучного інтелекту Тімніт Гебру. “Схоже на розіграш, але першоквітневі свята вже минули?”

“Хвилинку… моя синя галочка повернулася?” – твітить Анжела Расмуссен, вірусолог. “Дякую, мабуть, окрім того, що трохи соромно бути в одному елітному класі з мільйонами торговців дезінформацією, криптовалютними шахраями та порноботами. Я точно не платила за це лайно”.

Маск не до кінця пояснив, чому він відновив сині галочки, але це може бути спробою заманити тих самих користувачів одного дня заплатити за підписку X Premium. Не схоже, що цей план працює.

Як прибрати синю галочку в X

Якщо ви належите до тих, хто не хоче, щоб люди думали, що ви платите за X Premium, компанія пропонує спосіб видалити її з вашого облікового запису.

Як пояснює X: “Галочка буде прихована у вашому профілі та публікаціях. Галочка все ще може з’являтися в деяких місцях, і деякі функції все ще можуть показувати, що у вас є активна підписка. Деякі функції можуть бути недоступні, поки ваша галочка прихована”.

Щоб прибрати її зі свого облікового запису в Інтернеті, перейдіть до ” Більше” > “Налаштування” > “Преміум” >“Приховати синю галочку”. На мобільному знайдіть опцію “Налаштування профілю” в розділі “Преміум”.

Як помер Twitter у 2023 році і чому смерть X може бути не за горами

ДЖЕРЕЛО:PCMAG
Поділитися
Exit mobile version