Zoom тепер заявляє, що не використовуватиме контент клієнтів для навчання ШІ

3 хв. читання

Раніше повідомлялося, що компанія не робитиме цього “без згоди клієнта”.

zoom video

Zoom змінив курс (знову) і оновив свої умови надання послуг після негативної реакції на початку цього тижня. Після того, як споживачі відреагували на нещодавнє оновлення умов, яке надало платформі необмежену можливість використовувати дані клієнтів для навчання ШІ-моделей, компанія заявила, що не використовуватиме жодних даних користувачів для навчання ШІ-моделей від Zoom або третіх сторін. У попередньому формулюванні йшлося про те, що компанія не робитиме цього “без згоди клієнта”, що викликало подив, оскільки “згода” була (в кращому випадку) сірою зоною для людей, які приєднувалися до дзвінка (і підтверджували спливаюче вікно), в якому організатор зустрічі ввімкнув цю функцію і вже погодився з умовами.

Що змінилось?

Зміни в Zoom були перераховані в преамбулі до попередньої публікації в блозі.

“Після відгуків, отриманих щодо нещодавно оновлених умов надання послуг Zoom, зокрема, пов’язаних з нашими новими генеративними функціями штучного інтелекту, Zoom оновив наші умови надання послуг і наведену нижче публікацію в блозі, щоб чітко пояснити, що Zoom не використовує будь-які ваші аудіо-, відео-, чати, демонстрацію екрану, вкладення або інші комунікації, такі як контент клієнтів (наприклад, результати опитувань, дошка і реакції), для навчання моделей штучного інтелекту Zoom або сторонніх розробників”, – сказано в повідомленні.

Дійсно, раніше проблемний розділ 10 в умовах надання послуг Zoom, пов’язаний зі штучним інтелектом і даними споживачів, також зазнав змін. “Zoom не використовує ваші аудіо, відео, чати, демонстрацію екрану, вкладення або інший комунікаційний контент (наприклад, результати опитувань, дошки та реакції) для навчання моделей штучного інтелекту Zoom або сторонніх розробників”, – йдеться в оновленій версії. Попередній варіант цього розділу, навіть після того, як Zoom пішов на поступки у відповідь на критику, містив фразу “без згоди клієнта”. Але оскільки “згоду” можна було отримати, просто приєднавшись до наради (можливо, навіть тієї, яка потрібна для роботи) і підтвердивши спливаюче вікно, деякі користувачі побачили в цьому потенційну лазівку для збору даних штучного інтелекту в ситуаціях, коли люди не мають особливого вибору. Нова версія усуває цю двозначність.

Читайте також: ШІ тепер може зламати ваш пароль, прослуховуючи натискання на клавіатурі

“Ми оновили наші умови надання послуг (у розділі 10), щоб ще раз підтвердити, що Zoom не використовує ваші аудіо, відео, чати, скріншоти, вкладення та інші комунікації, такі як контент користувачів (наприклад, результати опитувань, дошки та реакції), для навчання моделей штучного інтелекту Zoom або сторонніх розробників”, – заявив Хашим в оновленому дописі в блозі. “Крім того, ми оновили наші внутрішні повідомлення, щоб відобразити це”.

Поділитися
Exit mobile version