5 найкращих безкоштовних програм для сканування для iPhone та Android

Потрібен сканер? Просто використовуйте свій телефон.

3 хв. читання

Рідкість зустріти людину з принтером, не кажучи вже про сканер. У міру розвитку технологій здається, що сканер йде шляхом факсимільного апарату, повільно, але впевнено сповзаючи в небуття, адже сканування тепер доступне навіть на смартфоні.

Трапляються ситуації, здебільшого пов’язані зі збором пакету документів, наприклад, для оформлення кредиту, влаштування на роботу тощо, коли раптом вам знадобиться одна з цих стародавніх технологій, а ви не маєте доступу до неї.

На щастя, для цього є кілька додатків.

1. Сканування через Нотатки ( iOS )

Якщо у вас є iPhone, вам вкрай потрібен сканер PDF і ви не хочете завантажувати нову програму, ви можете сканувати за допомогою попередньо встановленої програми Notes. Просто торкніться значка камери, виберіть «Сканувати документи» та дотримуйтесь підказок.

photo 2022 01 04 10 09 47

Це чудово, якщо вам потрібна швидка робота, але не так багато додаткових функцій, крім простого сканування.

2. Adobe Scan ( Android та iOS )

Adobe Scan надзвичайно простий у використанні, і рецензенти кажуть, що сканування виходить чудово. Ваші скановані зображення автоматично зберігаються в Adobe Document Cloud , тому ви можете отримати до них доступ з будь-якого телефону, планшета чи комп’ютера. Це безкоштовно і надійно.

3. Microsoft Office Lens ( Android та iOS )

Microsoft Office Lens дуже схожий на Adobe Scan, але відмінно підходить, якщо ви більше звикли до програмного забезпечення Microsoft. Він також безкоштовний, надійний і простий у використанні.

4. CamScanner ( Android та iOS )

Ця безкоштовна програма дозволяє сканувати, об’єднувати та отримувати доступ до хмарного сховища, наприклад iCloud або Google Drive. Але програма додає невеликий водяний знак на ваші відскановані документи, тому вона може підійти не для кожного сканованого документа.

5. SwiftScan ( Android та iOS )

SwiftScan має масу функцій, яких не мають інші сканери, як-от іменування файлів, надсилання факсів, інструменти організації та десятки хмарних служб зберігання даних. Є безкоштовні версії програми для iPhone, iPad та Android, але оновлення за 7,99 доларів  до «Pro» надає дійсно потужний функціонал.

Якщо ви не можете переконати себе завантажити програму, ви завжди можете відсканувати документи в місцевому друкарському кіоску та в деяких магазинах канцелярських товарів. Гарного сканування!

Джерело: Mashable

Поділитися
Exit mobile version