50 країн разом із Google та Microsoft боротимуться проти ненависті в Мережі

1 хв. читання
google android 22

Активізувати боротьбу із кіберзлочинністю домовилися країни ЄС, Японії та Канади. Документ “Париж закликає до довіри та безпеки в кіберпросторі” підписали представники 50 країн та понад 150 компаній, пише Media Sapiens з посиланням на Associated Press.

Зокрема підписанти пообіцяли протидіяти втручанню в вибори в їхніх країнах та мовою ненависті. Документ також передбачає спільну роботу із запобігання такій діяльності, як онлайн-цензура та крадіжки комерційних таємниць.

Документ підписали країни-члени Євросоюзу, Японія та Канада, тоді як підписи не поставили США, Росія та Китай. Його підтримали також такі великі Інтернет-компанії як Facebook, Google та Microsoft.

Одним з ініціаторів підписання документу був президент Франції Еммануель Макрон. 11 листопада на організованому ЮНЕСКО Форумі з управління Інернетом він заявив, що в світі існує потреба кращого регулювання Інтернету.

Пан Макрон також повідомив, що Facebook погодився прийняти в першій половині 2019 року групу французьких посадовців, які спостерігатимуть за боротьбою з мовою ненависті в соціальній мережі. За словами президента Франції, цей захід покликаний розробити «точні, конкретні спільні пропозиції щодо боротьби з мовою ненависті та образливим контентом».

Поділитися
Exit mobile version