6 розширень для браузера, які захистять вас від кібератак

Ці розширення зменшать вашу вразливість до таких загроз, як зловмисне програмне забезпечення та віруси.

6 хв. читання

Вторгнення Росії в Україну змусило багато країн бути готовими до потенційної кібервійни. Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури  заявило, що кібератаки можуть вразити як великі, так і малі підприємства, а також домашні офіси.

Згідно з CISA, оновлення вашого веб-браузера, а також ваших пристроїв і програм є хорошим кроком для захисту ваших даних і конфіденційності. Ми регулярно рекомендуємо покращити загальну конфіденційність, спробувавши веб-переглядач, який орієнтований на безпеку , або оновивши поточні параметри безпеки вашого веб-переглядача, щоб посилити контроль над тим, скільки ваших даних збирається. Ви можете додатково захистити себе в Інтернеті за допомогою додатка для браузера, орієнтованого на безпеку. Ось шість розширень браузера, які допоможуть вам залишатися в безпеці в Інтернеті.

HTTPS Everywhere

Розширення HTTPS Everywhere доступне завдяки партнерству між Electronic Frontier Foundation  і TOR Project . Багато веб-сайтів уже використовують захищені з’єднання, але деякі – ні, через що їхні відвідувачі стають уразливими до загроз, як-от зловмисне програмне забезпечення, яке доставляється на їхні пристрої. Якщо ви відвідуєте незахищений веб-сайт, HTTPS Everywhere перевіряє, чи пропонує він безпечне з’єднання. Якщо таке з’єднання доступне, доповнення змушує сайт використовувати це з’єднання.

HTTPS Everywhere доступний для більшості браузерів, крім Safari.

Privacy Badger

Це ще одне розширення від EFF. Privacy Badger не дозволяє рекламодавцям і трекерам сторонніх розробників контролювати ваше відстеження в Інтернеті, а якщо він підозрює, що рекламодавець стежить за вами без вашого дозволу, він блокує цьому рекламодавцю завантаження вмісту у вашому браузері. Розширення також має кольоровий посібник, щоб ви знали, які сайти безпечні, а які – ні.

Privacy Badger доступний для більшості веб-браузерів, крім Safari.

uBlock Origin

На перший погляд, uBlock Origin здається ще одним блокувальником реклами, але він також блокує трекери сторонніх розробників і домени, які, як відомо, належать до джерел зловмисного програмного забезпечення на основі списку, створеного спільнотою. Якщо ви користуєтеся VPN, і вам справді потрібно , це розширення також має функцію блокування WebRTC , яка гарантує, що ваша IP-адреса добре прихована.

uBlock Origin доступний для Google Chrome , Microsoft Edge , Firefox , Opera і Safari .

Malwarebytes Browser Guard

Malwarebytes Browser Guard блокує трекери та інші загрози, щоб захистити ваші дані від веб-сторінок, які містять зловмисне програмне забезпечення. Він також захищає від шахрайства з технічною підтримкою, коли «спеціаліст» із Microsoft дзвонить або надсилає вам повідомлення, щоб повідомити, що він виявив вірус на вашому комп’ютері та може видалити його за окрему плату, і віртуальних скіммерів кредитних карток , де викрадають дані вашої кредитної картки. коли ви купуєте щось онлайн. Розширення також блокує спливаючі вікна, що має додаткову перевагу — швидше завантажуються веб-сторінки.

Malwarebytes Browser Guard має рейтинг 4 із 5 зірок і має понад 9 мільйонів користувачів. Багато людей вважали його корисним, але деякі люди виявили, що розширення зламало деякі веб-сайти або пропустило деякі трекери. Ми рекомендуємо уважно оцінити Malwarebyte Browser Guard, перш ніж використовувати його.

Malwarebytes Browser Guard доступний для Google Chrome , Microsoft Edge , Firefox і Safari .

Безпека браузера Avira

Виробник програмного забезпечення безпеки Avira пропонує розширення Avira Browser Safety, яке може допомогти захистити від зараженої реклами, небажаних програм, прихованих у завантаженнях, а також позначати шкідливі веб-сайти, які можуть з’явитися у результатах пошуку. Компанія також заявила, що розширення може допомогти запобігти зламу браузера, коли небажане програмне забезпечення змінює налаштування веб-браузера без дозволу, полегшуючи введення небажаної реклами в браузер.

Avira Browser Guard має рейтинг 4 із 5 зірок і понад шість мільйонів користувачів. Хоча багатьом користувачам це було корисно, деякі зіткнулися з проблемами під час використання розширення та доступу до Документів Google. Ми рекомендуємо уважно оцінити Avira Browser Guard, перш ніж використовувати його.

Avira Browser Safety доступна безкоштовно для Google Chrome , Firefox і Opera .

ClearURLs

Ви багато разів дивилися на довгу URL-адресу й задавалися питанням, що означають ці випадкові літери, цифри та символи? Частина цієї тарабарщини, ймовірно, є веб-трекером. Веб-трекери – це набір методів, як-от встановлення файлів cookie у вашому браузері та моніторинг сайтів, які використовують кнопки спільного доступу до соціальних мереж, як-от Facebook і Twitter, які компанії використовують для збору даних про вас на основі сайтів, які ви відвідали. ClearURLs позбавляється веб-трекера та очищає URL-адресу. Потім, якщо такий сайт, як Google, намагається повторно вставити цей елемент відстеження назад у URL-адресу, ClearURLs зупиняє це. Ви можете отримати доступ до звіту з розширення, який показує, скільки елементів було заблоковано. Це розширення також полегшує обмін URL-адресами з друзями та родиною, що є плюсом.

ClearURLs має рейтинг 4 із 5 зірок та 200 000 користувачів. Деякі користувачі скаржилися на те, що вони не можуть додати сайти в білий список і встановити власні правила. Ми рекомендуємо уважно оцінити ClearURLs, перш ніж використовувати його.

ClearURLs доступний безкоштовно для Google Chrome , Microsoft Edge і Firefox .

Щоб дізнатися більше про конфіденційність і безпеку, прочитайте, як використовувати конфіденційний режим у Gmail , Як використовувати Opera VPN і чому це потрібно та Що таке приватний режим DNS на Android і як його ввімкнути .

Поділитися
Exit mobile version