Альтернативи Chrome: кращі варіанти для людей, які дбають про конфіденційність

5 хв. читання

Цього тижня з’ясувалося, що у майбутню версію Google Chrome можуть бути внесені деякі зміні, що певним чином будуть впливати на розробників веб-програм та додатків і ставити під загрозу конфіденційності користувачів. Існує багато варіантів браузерів, які дбають про Вашу конфіденційність. Ось чотири, які Ви можете спробувати прямо зараз.

Firefox

Багато людей, які вже відкинули звичку користуватися виключно Google Chrome, перейшли до Firefox. Вам потрібно лише пошукати Firefox на Reddit, щоб знайти численні групи людей, які перейшли на цей браузер, орієнтований на конфіденційність.

Існує навіть посібник для людей, які переходять із Google Chrome. У цьому році для веб-переглядача було додано величезне оновлення, що додало ще більше інформації щодо конфіденційності та безпеки.

Серед корисних функцій конфіденційності та безпеки Firefox браузер пропонує блокування вмісту та можливості запитувати, щоб сайти не відстежували вас в Інтернеті. Також є купа розширень, якими Ви можете скористатись, щоб зробити ваш веб-перегляд більш безпечним та безпечним.

Vivaldi

Vivaldi створений на основі Chromium Engine від Google, що означає, що він сумісний із розширеннями Chrome, якими Ви користувалися раніше.

Існує певна плутанина щодо того, чи приймуть браузери на основі Chromium зміни Google Manifest V3, які спричиняють порушення блокаторів оголошень. На щастя, Vivaldi підтвердив, що цього не зробить, таким чином підтвердивши, що він є дійсно альтернативою Chrome.

Інформація щодо конфіденційності та безпеки Vivaldi досить задовільна. Веб-переглядач не відстежує Вас, і він використовує Bing як пошукову систему, а не Google. Але якщо Ви не хочете бути одним з небагатьох людей у всьому світі, які використовують Bing, Ви, звичайно, можете використовувати щось націлене на конфіденційність, наприклад DuckDuckGo.

Opera

Opera – це варіант для браузера, який варто розглянути, якщо Ви дбаєте про свою конфіденційність. Він оснащений вбудованим блокувальником оголошень, щоб зробити Вашу роботу в Інтернеті більш захищеною

Opera також попереджає Вас про підозрілі сторінки, перевіряючи Ваш запит на базу даних відомих сайтів фішингу та зловмисних програм.

Як і Vivaldi, команда браузера Opera підтвердила, що не буде приймати зміни Google Manifest V3 Chrome, що робить його ще одним надійним альтернативним браузером.

Brave

І останній, але, не менш важливий, – це “хоробрий браузер”, який базується на Chromium, про який всі говорять. Як і Vivaldi та Opera, зміни Google не будуть прийняті, і він швидко стане відомий як браузер, який піклується про Вашу конфіденційність.

Brave офіційно запущений у листопаді, тож це новий браузер, але його дані дуже вражаючі: бета-версія привернула увагу 8 мільйонів користувачів.

Серед своїх атрибутів конфіденційності та безпеки Brave блокує сторонні реклами та трекери. Він також пропонує людям відмовитись від реклами за допомогою Brave Ads: можливість платити за перегляд реклами при збереженні конфіденційності та безпеки.

До речі, Microsoft випустила тестове оновлення ESU (KB4528069) для Windows 7. Під час встановлення оновлення необхідно вводити ліцензійний ключ. Дослідники з My Digital Life створили інструмент BypassESU, що дозволяє обійти механізм перевірки ключів.

Також команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах.

Зверніть увагу, через російський софт витік конфіденційної інформації загрожував державним установам, військовим частинам та комунальним підприємствам Житомирської області.

Цікаво, що соціальні мережі – не лише інструмент спілкування, але й джерело інформації. І є чимало охочих цією інформацією маніпулювати. Для цих цілей навіть існує цілий ринок послуг.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version