Потужний хакерський дата-центр під Одесою та “ботоферму” у Києві ліквідували правоохоронці

2 хв. читання
cybersecurity rnbo

Припинено діяльність потужного хакерського угруповання – у дата-центрі під Одесою правоохоронці виявили майже 150 серверів із тисячами хакерських ресурсів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як зазначаються в СБУ, потужне хакерське угруповання вдалося нейтралізувати спільно з партнерами із США. Внаслідок спецоперації заблоковано тисячі протиправних посягань в Інтернеті на громадян України, США та країн ЄС, об’єкти критичної інфраструктури

Також за останні два тижні спецслужба заблокувала діяльність ще двох потужних угруповань кіберзлочинців. Зокрема, українські хакери викрадали кошти з рахунків користувачів електронних платіжних систем Європи та США. Діяли хакери з 2010 року, їх річний обіг становив 500-700 тисяч доларів.

У Києві СБУ ліквідувала “ботоферму”, через яку хакери організовували масову реєстрацію фейкових акаунтів у соціальних мережах, активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої “ДНР”.

До речі, Microsoft випустила тестове оновлення ESU (KB4528069) для Windows 7. Під час встановлення оновлення необхідно вводити ліцензійний ключ. Дослідники з My Digital Life створили інструмент BypassESU, що дозволяє обійти механізм перевірки ключів.

Також команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах.

Зверніть увагу, через російський софт витік конфіденційної інформації загрожував державним установам, військовим частинам та комунальним підприємствам Житомирської області.

Цікаво, що соціальні мережі – не лише інструмент спілкування, але й джерело інформації. І є чимало охочих цією інформацією маніпулювати. Для цих цілей навіть існує цілий ринок послуг.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version