На Дніпропетровщині впіймали хакерів, які працювали на спецслужби РФ

3 хв. читання
hacker darknet

На Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що група місцевих мешканців розробляли на замовлення російських кураторів програмне забезпечення, для ураження комп’ютерів та отримання прихованого віддаленого доступу до інформації, що на них зберігається. Фахівці з кібербезпеки СБУ також встановили, що учасники ліквідованого хакерського угруповання причетні до масштабної кібератаки на обласні державні адміністрації, яка була проведена в липні 2019 року.

Зловмисники здійснювали масштабні розсилки електронних листів із комп’ютерними вірусами. Проведення акції кібершпигунства співпало з призначенням нових керівників обласних адміністрацій та підготовкою до проведення виборів до Верховної Ради України. Спеціалісти СБУ тоді блокували цю спробу хакерської атаки.

За розробку та збут програмного забезпечення, призначеного для негласного отримання інформації, слідчі спецслужби оголосили про підозру одному з учасників хакерського угруповання за ст. 359 Кримінального кодексу України. Матеріали документування злочину скеровано до суду. Наразі вживаються заходи із встановлення всіх учасників хакерського угруповання та їх російських кураторів.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

 

 

Поділитися
Exit mobile version