Apple вирішила зробити iPhone 12 Pro “маленьким”

5 хв. читання

У наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше.

Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року до 5,4 дюйма, дізнався ETNews. Ним стане iPhone 12 Pro, який, як і його попередник, повинен був мати екран на 5,8 дюйма. Таким чином Apple розбавить лінійку флагманських смартфонів, більш явно позначивши відмінності між моделями. При цьому інформація про відповідні діагоналі дисплея зменшення роздрібної ціни апарату мови не йде. Тому, швидше за все, вона або залишиться колишньою, або навіть трохи виросте.

Скорочення габаритів торкнеться не тільки висоти смартфона, але і його товщини. За даними ETNews, Apple має намір перейти на використання нової технології виробництва AMOLED-дисплеїв, яка називається Y-OCTA і вже є в розпорядженні Samsung. Вона дозволяє скоротити кількість елементів в конструкції, зробивши її тоншою, а значить, і звільнивши місце всередині корпусу. В результаті у Apple буде вибір: або наростити ємність акумулятора, або просто зробити сам смартфон більш тонким.

Незважаючи на те що Apple хоче зробити iPhone 12 Pro меншим, ніж iPhone 11 Pro, тут як раз все логічно. Скорочення діагоналі дисплея дозволить зробити новинку привабливою для тих користувачів, які віддають перевагу невеликим смартфонам. Все-таки великі апарати в модельному ряду Apple і так є, а ось компактних, що дозволяють з легкістю справлятися з ними людям з невеликими долонями, явно недостатньо. Тому ті, кому потрібні великі дисплеї, будуть вибирати iPhone 12 або iPhone 12 Pro Max, а ті, хто хоче щось компактне, але при цьому передове з технічної точки зору, звернуть увагу на 5,4-дюймовий iPhone 12 Pro.

Якою буде ціна iPhone 12 Pro?

Що стосується ціни iPhone 12 Pro, то вона, незважаючи на зменшення діагоналі його дисплея, може навіть зрости. На це вплине нарощування кількості камер, яких в наступному році буде не три, а чотири, а також підтримка мереж п’ятого покоління. Якщо Apple не випустить окремий смартфон із 5G-модемом, а вмонтує його в усі свої апарати, варто чекати збільшення ціни на 20-25% від базових показників. Це означає, що iPhone 12 Pro може подорожчати до 1200 доларів, а iPhone 12 Pro Max – до 1400 доларів.

Такий результат цілком імовірний, враховуючи, що Apple планує випустити ще і iPhone SE другого покоління. Моя позиція полягає в тому, що він потрібен компанії для відводу очей. З його допомогою Apple зможе розширити діапазон цін, за якими вона продає свої смартфони, і на тлі iPhone SE 2, чия ціна, за чутками, складе 399 доларів за версію в базовій конфігурації, iPhone 12 Pro за 1200 доларів не буде викликати у користувачів відторгнення. Адже якщо є вибір, то і замахуватися на наддорогий флагман зовсім необов’язково.

iphone12render

Зверніть увагу, що Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

До речі, для безпечного збереження даних давно радять використовувати менеджер паролі – наприклад, 1Password, LastPass або Bitwarden. Але сучасні веб-браузери також мають вбудовані менеджери паролів. Здавалося б, навіщо встановлювати інший? Як виявилося, є багато вагомих причин уникати вбудованого інструменту управління паролями для браузера.

Також Microsoft працює над реалізацією в майбутніх випусках Windows 10 протоколу “DNS поверх HTTPS” (DNS over HTTPS, DoH). Протокол DoH дозволяє виконувати дозвіл DNS поверх зашифрованого HTTPS-з’єднання, а DoT шифрує і “упаковує” DNS-запити через протокол Transport Layer Security (TLS). Додавши DoH в Windows 10 Core Networking, Microsoft прагне посилити захист приватності користувачів в Інтернеті шляхом шифрування всіх їх DNS-запитів.

Поділитися
Exit mobile version