Intel припиняє підтримку застарілого обладнання та видалить оновлення BIOS до кінця тижня

3 хв. читання

Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Про це повідомляє портал ZDNet.

Найімовірніше, кілька драйверів та оновлень для Windows і Linux будуть видалені вже до кінця цього тижня.

Як зазначає ZDNet, частина користувачів, які намагалися завантажити файли з Центру завантажень Intel, отримали повідомлення про те, що цільові завантаження будуть доступні протягом обмеженого періоду часу.

Наприклад, при спробі завантажити оновлення BIOS з ідентифікатором BL0163 (які застосовують для материнських плат DH67BL, DH67CF, DH67CL, DH67GD і DH67VR) з’являється наступне повідомлення:

“End Of Life – це завантаження, а саме BIOS оновлення “BLH6710H.86A” 0163, більше не буде доступною після 22 листопада 2019 року, не буде підтримуватися і отримувати функціональні оновлення, оновлення безпеки та інші типи оновлень. Усі версії пропонуються у тому вигляді, як зараз. Intel рекомендує користувачам BIOS Update (BLH6710H.86A) 0163 видалити і/або припинити використання якомога швидше”.

intel e1567426309823

Припинення підтримки застарілого обладнання – абсолютно нормальна практика, але повне обмеження доступу до завантажень програмного забезпечення здивувало користувачів.

Очевидно, що Intel зацікавлена в тому, щоб користувачі відмовилися від застарілого обладнання та придбали більш сучасні апаратні компоненти, які компанія буде підтримувати протягом тривалого часу.

Питання в тому, чи є навмисним видалення драйверів і оновлень відповідним способом для досягнення цієї мети? У підсумку, від даних заходів постраждають приватні та корпоративні користувачі.

Тепер, коли буде потрібно перевстановити систему і встановити драйвери, Вам знадобиться дослідити усі “темні зони” Інтернету, щоб знайти потрібне програмне забезпечення.

У будь-якому разі тепер користувачі попереджені. Достеменно невідомо, які саме драйвери і оновлення BIOS будуть видалені, тому рекомендуємо створити резервну копію драйверів на локальному пристрої.

До речі, команда дослідників із безпеки виявила критичні уразливості в стандарті мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G), експлуатація яких дозволила здійснити кілька атак, таких як відстеження розташування, передача помилкових аварійних оповіщень і повне відключення 5G-з’єднання телефону від мережі.

Зверніть увагу, що в Huawei вирішили прискорити темпи розробки HarmonyOS, версія для смартфонів офіційно запуститься протягом найближчих 6-9 місяців.

Також Міністерство оборони США звинуватило кіберзлочинців, які працюють на уряд Північної Кореї, в кібератаках на фінансовий сектор, в тому числі на мережу SWIFT, з метою збагачення.

Стало відомо, що дохід від кіберзлочинності оцінюється в $ 1,5 трлн, в той час як загальний обсяг ринку кібербезпеки в 2019 році склав $ 136 млрд.

Дослідники безпеки виявили уразливості в декількох популярних Android-телефонах. За словами експертів, проблема зачіпає як мінімум 10 популярних Android-пристроїв, в тому числі Google Pixel 2, Huawei Nexus 6P і Samsung Galaxy S8 Plus.

Поділитися
Exit mobile version