HarmonyOS для смартфонів від Huawei з’явиться набагато швидше, ніж очікували

4 хв. читання

В Huawei вирішили прискорити темпи розробки HarmonyOS, але не дуже зрозуміло, що компанія буде робити з дозволами на роботу з американськими підприємствами.

HarmonyOS для смартфонів офіційно запуститься протягом найближчих 6-9 місяців. Таку заяву зробив віце-президент Huawei Вінсент Панг в інтерв’ю Business Insider. Це значно менше періоду, який компанія заявляла раніше. Тоді представники Huawei заявили, що в своєму теперішньому вигляді HarmonyOS не призначена для роботи на смартфонах, а тому вимагає неабиякої переробки, яка може зайняти кілька років.

За словами Панга, Huawei не може чекати так довго, як стверджувалося спочатку. Компанія вже випустила один флагманський продукт, який змушений існувати як би між двох світів. З одного боку, він працює під управлінням Android і начебто б навіть не відрізняється від інших пристроїв, але, з іншого, він не має доступу до сервісів Google, а власні сервіси Huawei на ньому працюють не так, як хотілося б розробникам компанії. Через це апарат вийшов дуже компромісним.

Зрозуміло, що мова йде про Huawei Mate 30. Huawei представила новинку пару місяців назад на презентації в Пекіні, але так і не випустила його в міжнародний продаж, реалізуючи тільки в обмеженому числі країн. Причиною для цього стала відсутність сервісів Google і можливості звертатися до Google Play. А оскільки власний каталог додатків Huawei – AppGallery – має недостатньо широкий асортимент, запускати Huawei Mate 30 в Європі було б необачно, тому як користувачі виразно відчули б різницю.

Якщо Huawei і справді вдасться запустити HarmonyOS хоча б до кінця наступного року, не дуже зрозуміло, що компанія буде робити з дозволами на роботу з американськими підприємствами, які їй планують видати США. Адже в цьому випадку Huawei отримає можливість знову співпрацювати з Google і, як наслідок, встановлювати на свої смартфони повноцінну версію Android, забезпечену повним набором служб пошукового гіганта. Однак Панг постарався відвести розмову в бік від цієї теми.

На питання, що Huawei буде робити з Android, Панг відповів, що HarmonyOS не є заміною Android. HarmonyOS – це Android наступного рівня, сказав він. Що це може означати, поки не зрозуміло. Зрештою, якщо Huawei не збирається замінювати операційну Google на власну, то який сенс взагалі її випускати, тим більше в такі короткі терміни, очевидно, кинувши на розробку колосальні ресурси. Втім, є ймовірність, що Huawei просто почне поставляти смартфони з двома платформами відразу, даючи користувачам можливість перемикатися між ними.

huawei usa 2

До речі, Facebook нарешті представив платіжну систему Facebook Pay – її розглядають як заявку на спрощення як покупок, так і грошових переказів у соціальній мережі.

Зверніть увагу, Google вирішив “присоромити” повільні сайти за допомогою значків. Компанія експериментує з різними варіантами позначень у браузері Chrome для веб-сайтів, які “у загальному випадку працюють повільно”.

Також Міністерство оборони США звинуватило кіберзлочинців, які працюють на уряд Північної Кореї, в кібератаках на фінансовий сектор, в тому числі на мережу SWIFT, з метою збагачення.

Стало відомо, що дохід від кіберзлочинності оцінюється в $ 1,5 трлн, в той час як загальний обсяг ринку кібербезпеки в 2019 році склав $ 136 млрд.

Дослідники безпеки виявили уразливості в декількох популярних Android-телефонах. За словами експертів, проблема зачіпає як мінімум 10 популярних Android-пристроїв, в тому числі Google Pixel 2, Huawei Nexus 6P і Samsung Galaxy S8 Plus.

Поділитися
Exit mobile version