Facebook Pay – що це таке і чи варто довіряти новій платіжній системі?

3 хв. читання
facebook vytik danyh

Facebook нарешті представив платіжну систему Facebook Pay – її розглядають як заявку на спрощення як покупок, так і грошових переказів у соціальній мережі.

Після того, як Ви встановите спосіб оплати, зможете швидко придбати квитки, здійснити покупки на ринку, зробити внесок у благодійний фонд або покрити свою частку вечері у ресторані, пише Engadget.

Ви можете налаштувати спосіб оплати в одній програмі, але Facebook також дозволяє налаштувати його в усіх додатках, які підтримує компанія, – одноразове налаштування може зробити його корисним у всій екосистемі Facebook.

Цьому тижня стало відомо, що основна програма та Messenger підтримуватимуть оплату в США, тоді як підтримка платежів через Instagram, WhatsApp та в інших країнах будуть запроваджені незабаром.

Facebook, як це не дивно, усвідомлює можливі проблеми безпеки та конфіденційності, хоча його заяви не є переконливими на 100%. Для покупок програма може вимагати або PIN-код, або біометричні дані, в той час як усі фінансові дані є зашифрованими та перевіряються на предмет шахрайства. Ваша історія покупок не надсилатиметься поза додатком, а номери банківських карт та рахунків не використовуватимуться для персоналізації роботи.

Однак покупки через Facebook Pay можуть впливати на рекламу – не дивуйтеся, якщо Ви побачите рекламу якихось товарів лише через те, що колись купили щось з ними пов’язане. Facebook Pay існуватиме окремо від гаманця Calibra, який використовується для обробки криптовалюти Libra.

Це не потребуватиме відмови від інших платіжних систем, якщо Ви звикли до таких послуг, як Venmo або Apple Pay – це просто ще один варіант оплати. Різниця, звичайно, полягає у зручності в екосистемі Facebook. Але питання в тому, чи довірятимуть люди цьому варіанту. Регулятори все ще сумніваються в політиці конфіденційності Facebook, в тому числі щодо фінансових послуг, таких як Libra. Facebook Pay, схоже, не має реальних проблем, але це не заспокоїть чиновників. Існує також питання довіри громадськості. Багато людей уже насторожено подають конфіденційні дані у Facebook, а платіжна інформація –  одна з найбільш чутливих.

Нагадаємо, починаючи з  7 листопада, Microsoft почала поставляти  гарнітуру доповненої реальності HoloLens другого покоління  клієнтам, які попередньо замовили пристрій.

Окрім цього, дослідники з безпеки виявили низку уразливостей в прошивці декількох маршрутизаторів Cisco для малого бізнесу.

Також кіберполіція викрила колишнього адміністратора одного з відомих хакерських форумів. 33-річний мешканець Чернігова раніше проходив службу у лавах Збройних сил України, обіймаючи посаду інженера комп’ютерних мереж.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

До речі, на Pwn2Own 2019 Токіо за два дні змагань “зламали” пристрої Amazon Echo, Xiaomi Mi9 та Galaxy S10. Хакери заробили $ 315 тисяч, загальний фонд призових заходу –  $ 750 тисяч.

Поділитися
Exit mobile version