Google позначатиме “повільні” сайти спеціальним значком

3 хв. читання
computer user567

Google вирішив “присоромити” повільні сайти за допомогою значків. Компанія експериментує з різними варіантами позначень у браузері Chrome для веб-сайтів, які “у загальному випадку працюють повільно”.

Google проводить експеримент з новим “значком ганьби” для сайтів, які дуже повільно завантажуються в Chrome.

“В майбутньому Chrome зможе показувати користувачам, які сайти завантажуються швидко чи повільно за допомогою системи позначень, – у своєму блозі повідомила команда Chrome. – На даний момент ми розглядаємо кілька різних варіантів і визначаємося з вибором найбільш зручного позначення для користувачів”.

В майбутньому з’явиться новий бейдж, який буде з’являтися для сайтів, які “у загальному випадку працюють повільно”. Google буде аналізувати дані затримок для виявлення повільно завантажуються сайтів і буде позначати їх відповідним чином.

Інженери Google вивчають можливості ідентифікації сайтів, які завантажуються повільно залежно від конфігурації апаратного забезпечення і якості мережевого підключення.

Для попередження користувачів Google розглядає варіант з екраном-заставкою (splash screen) і панеллю прогресу завантаження, яка буде зеленою сайтів, які швидко завантажуються, і червоною для повільних веб-ресурсів.

“Ми розробляємо систему позначення швидкості завантаження в тісній співпраці з іншими підрозділами, які досліджують якість продуктів Google, – зазначає команда Chrome. – Ми дуже уважно вивчаємо можливість реалізації панелі прогресу, яка стане дуже корисним рішенням для користувачів. Тепер ми маємо завдання запровадити систему оцінок, в якій кожен розробник отримує можливість досягти високих результатів”.

Невідомо, коли нова система позначень з’явиться у Chrome. На Chrome Dev Summit, що проходить в ці дні в Сан-Франциско, компанія була дуже обережною, розповідаючи про нову функцію, і дала зрозуміти, що очікує зворотного зв’язку від веб-розробників.

На заході для розробників Google також поділився баченням майбутнього Chrome. Компанія робить ставку на WebAssembly, просунутих можливостях і прогресивних веб-додатках (PWA).

Нагадаємо, починаючи з  7 листопада, Microsoft почала поставляти  гарнітуру доповненої реальності HoloLens другого покоління  клієнтам, які попередньо замовили пристрій.

Окрім цього, дослідники з безпеки виявили низку уразливостей в прошивці декількох маршрутизаторів Cisco для малого бізнесу.

Також кіберполіція викрила колишнього адміністратора одного з відомих хакерських форумів. 33-річний мешканець Чернігова раніше проходив службу у лавах Збройних сил України, обіймаючи посаду інженера комп’ютерних мереж.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

До речі, на Pwn2Own 2019 Токіо за два дні змагань “зламали” пристрої Amazon Echo, Xiaomi Mi9 та Galaxy S10. Хакери заробили $ 315 тисяч, загальний фонд призових заходу –  $ 750 тисяч.

Поділитися
Exit mobile version