Мільйони користувачі повторно використовують паролі, які були оприлюднені в Мережі

2 хв. читання

Команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах. Аналіз охоплює період з січня по березень 2019 року.

Фахівці просканували базу даних, що містить понад 3 млрд. вкрадених облікових даних, які вони зібрали з декількох джерел, таких як бази даних правоохоронних органів і загальнодоступні сховища.

“Для всіх виявлених збігів з викраденими обліковими даними ми примусово виконали скидання пароля. Ніяких додаткових дій з боку споживача не потрібно. Що стосується корпоративної сфери, Microsoft проведе оцінку ризику для користувачів і попередить адміністраторів про те, що було виконано примусове скидання”, – повідомили представники Microsoft.

microsoft company

Нагадаємо, на Дніпропетровщині Служба безпеки України заблокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи

Також правоохоронні органи США і Великобританії мають намір оприлюднити звинувачення проти двох росіян, яких підозрюють в комп’ютерному шахрайстві і відмиванні грошей

Окрім цього, у відділі стратегічних комунікацій НАТО вирішили перевірити за допомогою власного експерименту: скільки коштують маніпуляції у соціальних медіа, як це працює та чи достатньо успішно самі соціальні мережі справляються з виявленням таких маніпуляцій.

Зверніть увагу, що у найпотужнішого на сьогоднішній день ноутбука Apple є проблеми з динаміками та екраном. Власники 16-дюймового MacBook Pro скаржаться на переривчастий звук, що різко виривається з динаміків.

Користувачі Telegram, які увімкнули єдиний фактор аутентифікації за допомогою SMS-кодів, ризикують стати жертвами кіберзлочинців. Фахівці з кібербезпеки заявили про злам ряду облікових записів користувачів Telegram, де єдиним фактором аутентифікації були SMS-повідомлення.

Поділитися
Exit mobile version