Новий 16-дюймовий MacBook Pro має проблеми з динаміком та екраном

5 хв. читання

У новому 16-дюймовому MacBook Pro Apple нарешті замінила механізм клавіатури з “метелика” на “ножиці” та серйозно оновила “начинку” – і це дійсно потужні машини з точки зору продуктивності. Але покупцям все-таки вдалося виявити деякі баги у найновіших MacBook Pro – зокрема, одну технічну характеристику, яка могла б відлякати людей.

У найпотужнішого на сьогоднішній день ноутбука Apple є проблеми з динаміками та екраном, пише TheVerge. Як видно з обговорень на різних форумах (наприклад, на MacRumors), власники 16-дюймового MacBook Pro скаржаться на переривчастий звук, що різко виривається з динаміків. Це помітно після припинення відтворення звуку.

“У Вас виникає проблема –  те, що під час відтворення будь-якого аудіо чи відео, коли Ви зупиняєте його, переходите до іншого запису чи закриваєте вікно, Ви отримуєте цей звук. Це схоже на ефект “відсікання”, який Ви можете отримати, коли звукові піки занадто високі або коли динаміки різко вимикаються/вмикаються”.

Однозначно, це така річ, на яку “приємно” очікувати на ноутбуці за 2400 доларів. Команда служби підтримки Apple відповіла на запити деяких користувачів, сказавши їм, що компанія обізнана з проблемою та працює над вирішенням проблеми.

macbook app

Іншим клієнтам також неприємно бачити те, як на шикарному 16-дюймовому дисплеї виникає ефект “привидів” при прокрутці тексту  – на екрані залишаються попередні символи та зображення. Це теж стало причиною багатосторінкового обговорення на MacRumors, хоча є й люди, які не турбуються прокруткою тексту, або, схоже, не помічають цього при регулярному використанні ноутбука. І якщо Ви здебільшого використовуєте свою машину, підключену до зовнішнього монітора, ця помилка може не мати для Вас особливого  значення.

Але ті, хто оновлюється з 15-дюймового MacBook Pro 2014 або 2015 року – та маса користувачів, які купували нові ноутбуки через більш потужне “залізо”  та відмову  від клавіатури-“метелика”, іншими словами – стверджують, що їхні попередні дисплеї не мали цієї проблеми (принаймні, не в однаковій мірі). Деякі збираються повернути ноутбуки у цій ситуації.

За чутками, Apple працює над розробкою Mini-LED для MacBook Pro та iPad Pro для випуску в 2020 році, тому 16-дюймові екрани MacBook Pro можуть бути останніми у своєму роді в ноутбуках Apple – принаймні, у профільній лінійці. Оскільки хтось з цих людей використовував 13-дюймові MacBook Pro протягом останніх кількох років, вони часом помічали деякі текстові та піктограмні “привиди”, але ніколи не вважали це проблемою. У світі телефонів з оновленням дисплеїв на 90 Гц, iPad із 120 Гц і навіть ігрових моніторів з набагато більшими частотами – це лише у MacBook Pro частота оновлення дисплеїв  менше, ніж 60 Гц?

Однак баг з динаміками виглядає більш помітним. Пам’ятайте лише, що зараз у Apple період святкових продажів (і вони не будуть приділяти  особливу увагу виправленню багів), тому вам доведеться до початку січня продовжувати користуватися MacBook Pro і дізнатися, чи Apple вирішить цю проблему із “вискакуючим” звуком за допомогою оновлення програмного забезпечення.

Нагадаємо, якщо у Вас є 13-дюймовий MacBook Pro 2019 року випуску, і він почав несподівано вимикатися, Ви не самотні. Apple підтвердила, що існує проблема, однак не поспішає її виправляти в цілому, пропонуючи тимчасове рішення.

Також 80% від усіх Android-додатків на даний час за замовчуванням шифрують трафік. Даний відсоток ще вищий для додатків, розроблених для останніх версій ОС – 90%. Такими результатами використання TLS-протоколу в Android-додатках поділилася компанія Google.

Окрім цього, один з найбільших провайдерів дата-центрів в США CyrusOne став жертвою кібератаки з використанням здирницького ПЗ. Мережі компанії виявилися заражені здирницьким ПЗ REvil (Sodinokibi), за допомогою якого у серпні нинішнього року атакували сотні стоматологічних кабінетів в США і IT-інфраструктуру в 22 округах Техасу.

Оскільки сьогодні багато персональної інформації поширюється Інтернет-мережею, шифрування стало традиційним способом забезпечення конфіденційності, наприклад, шифрування текстових повідомлень або використання VPN під час роботи в Інтернеті. Зокрема найбільш обговорюваними питаннями є шифрування DNS та наслідки його використання для користувачів.

Поділитися
Exit mobile version