Хакери атакували одного з найбільших провайдерів дата-центрів у США

3 хв. читання
Hackers and Elections

Один з найбільших провайдерів дата-центрів в США CyrusOne став жертвою кібератаки з використанням здирницького ПЗ.

Як повідомляє ZDNet, інцидент стався у середу, 4 грудня. Мережі компанії виявилися заражені здирницьким ПЗ REvil (Sodinokibi), за допомогою якого у серпні нинішнього року атакували сотні стоматологічних кабінетів в США і IT-інфраструктуру в 22 округах Техасу.

Зважаючи на повідомлення з вимогою викупу, атака на мережі CyrusOne була цілеспрямованою. Точка входу, звідки почалася атака, поки не встановлена.

На даний час CyrusOne проводить розслідування інциденту за участю правоохоронних органів та криміналістів, а також допомагає своїм клієнтам відновлювати втрачені в результаті атаки дані з резервних копій.

Провайдер поки не повідомив широку громадськість про інцидент, проте брокерська компанія FIA Tech поінформувала своїх клієнтів про те, що збій в її хмарних сервісах стався через проблеми на стороні провайдера дата-центрів.

FIA Tech не повідомив назву провайдера, але журналісти ZDNet швидко з’ясували, що мова йде про CyrusOne.

Згідно з повідомленням FIA Tech, атака була спрямована на зрив операцій з метою отримання викупу.

Інцидент торкнувся не всіх дата-центрів CyrusOne. Хоча відновлення серверів і даних клієнтів займе тривалий час, компанія не має наміру платити здирникам.

За даними Bloomberg, CyrusOne належить 45 дата-центрів в Європі, Азії, Південній і Північній Америці. Клієнтська база компанії налічує понад тисячу клієнтів.

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version