У Firefox тепер можна переглядати кілька відео в одному вікні

3 хв. читання

Нова функція Mozilla Picture-in-Picture для Firefox прикріпляє майже  будь-яке відео на Ваш екран і не дозволяє іншим вкладкам чи вікнам заховати його.

Одна з найскладніших речей під час роботи в багатозадачному режимі – це перегляд відео. Навіть якщо Ви відкриєте відео у новому вікні, Вам часто доводиться продовжувати робити це вікно активним, щоб воно не загубилося десь між вкладками браузера та вікнами інших програм. А от з новою функцією “загубити” відео буде неможливо, пише Engadget.

Як вона працює?

Завантаживши останню версію Firefox, наведіть курсор на відео і з’явиться виділена синім опція “Картинка в картинці”. Натисніть кнопку, і відео відкриється в одиночному вікні плеєра, у якому Ви можете запускати відео, ставити на паузу та перемотувати його в разі необхідності. Ця функція доступна поки лише у версії браузера для Windows, але вона потрапить у версії для Mac та Linux у січні, повідомляє Mozilla.

Хоча мати другий монітор, мабуть, буде найприємнішим способом окремо дивитися відео, а окремо – працювати в інших програмах,  це не варіант для всіх, і практично неможливо для користувачів ноутбуків, що  перебувають десь в дорозі. Режим “Картинка в картинці” може стати гарним рішенням для цих питань.

Нагадаємо, якщо у Вас є 13-дюймовий MacBook Pro 2019 року випуску, і він почав несподівано вимикатися, Ви не самотні. Apple підтвердила, що існує проблема, однак не поспішає її виправляти в цілому, пропонуючи тимчасове рішення.

Також 80% від усіх Android-додатків на даний час за замовчуванням шифрують трафік. Даний відсоток ще вищий для додатків, розроблених для останніх версій ОС – 90%. Такими результатами використання TLS-протоколу в Android-додатках поділилася компанія Google.

Окрім цього, один з найбільших провайдерів дата-центрів в США CyrusOne став жертвою кібератаки з використанням здирницького ПЗ. Мережі компанії виявилися заражені здирницьким ПЗ REvil (Sodinokibi), за допомогою якого у серпні нинішнього року атакували сотні стоматологічних кабінетів в США і IT-інфраструктуру в 22 округах Техасу.

Оскільки сьогодні багато персональної інформації поширюється Інтернет-мережею, шифрування стало традиційним способом забезпечення конфіденційності, наприклад, шифрування текстових повідомлень або використання VPN під час роботи в Інтернеті. Зокрема найбільш обговорюваними питаннями є шифрування DNS та наслідки його використання для користувачів.

Поділитися
Exit mobile version