72% українських підлітків продовжують користуватися російськими соцмережами

1 хв. читання
rosijski sotsmerezhi

В Україні 69% підлітків не звертаються нікуди по допомогу у разі зіткнення з кіберзагрозами та лише 1% повідомляють кіберполіції. Про це свідчить дослідження міжнародної громадської організації “Європейська медіа платформа” на тему “Кібербезпека очима української молоді”, пише Інтерфакс-Україна.

Зокрема, згідно з результатами дослідження, представленими у понеділок у Києві, у разі зіткнення з кіберзагрозами 69% підлітків не звертаються по допомогу ні до кого, 15% звертаються до друзів, 7% – до батьків, 5% – до компаній і по 1% – до Кіберполіції, на “гарячі лінії”, до громадської організації Centr-UA та YouTube.

Також згідно з дослідженням, 71,6% українських підлітків продовжують користуватися російськими соціальними мережами, 23% – не користуються, але мають екаунт, 4,3% – видалили акаунт і 1,1% – не мали екаунта взагалі.

Також наголошується, що більше половини опитаних визнають, що їм необхідно більше знань із кібербезпеки, але 62% з них не знають, де отримати необхідну інформацію.

Дослідження складалося з двох частин: анонімні опитування української молоді у кількох фокус-групах (кілька класів однієї з київських шкіл, один курс київського коледжу, одна група одного київського вишу). Загальна кількість респондентів – 95 осіб.

Поділитися
Exit mobile version