Архів Google: дізнайтеся, що корпорація знає про Вас

2 хв. читання

Корпорація Google – одна з найбільших, яка володіє величезним масивом даних користувачів своїх сервісів. Якщо Ви вже ознайомилися із архівом персональної інформації на Facebook, саме час перевірити, що знає про Вас Google. Саме так зробив журналіст New York Times Браян Чен.

Наслідуючи його приклад, отримати доступ до своїх даних досить просто. Інструмент для скачування називається Takeout. Його представили в 2008 році. Досить перейти на сторінку проекту і вибрати тип відомостей, що Вас цікавить. Будьте готові – отриманий файл буде великого розміру.

google takeout

Важливою папкою у завантаженому архіві буде My Activity – вона включає огляд всіх ключових дій з продуктами Google. Також зверніть увагу на вкладену папку Ads. Коли Ви відвідуєте сайти, на яких крутиться реклама через мережі Google, це враховується в профайлі.

Деякі файли відкрити буде непросто – вони зберігаються в розширеннях .JSON. Серед таких, наприклад, дані з програми Maps. Google виправдовує це тим, що у такому вигляді їх зручно використовувати для програмних інструментів.

Позбутися приводів для занепокоєння можна на myactivity.google.com. Таким чином можна видалити рекламні дані для трекінгу, історію запитів до Google Assistant, історію веб-серфінгу в Google News і Chrome.

Але чи дійсно це означає, що інформація пропала? Як пояснив Браяну Чену прес-секретар Google, у різних даних – різний термін остаточної видалення з серверів. Щось зникає відразу, щось із часом.

Поділитися
Exit mobile version