Adobe додасть можливість прямої трансляції до пакету Creative Cloud

3 хв. читання
Apple iPadOS Apple Pencil 060319

Щорічна конференція Adobe MAX, де компанія демонструє свої додатки Creative Cloud, завжди включає демонстрацію майбутніх функцій. Одна з недавніх демонстрацій дала користувачам уявлення про можливість, якій посприяли Twitch та YouTube – додатки Creative Cloud із часом матимуть вбудовані функції потокової передачі, що дозволять художникам та дизайнерам транслювати свої робочі процеси для того, щоб інші могли навчатися.  Про це пишуть на Engadget.

Функція потокової передачі видається досить простою: користувачі лише натискають кнопку, щоб розпочати трансляцію та отримати посилання, яким вони можуть поділитися з усіма, хто хоче дивитись на їхню роботу. Глядачі також можуть коментувати та задавати питання. Можливість спостерігати за майстром дизайну, що працює у  Creative Cloud,  може бути корисною для різних випадків використання. Багато цифрових виконавців використовують такі послуги, як Skillshare та Patreon, щоб навчати інших та отримувати додатковий дохід – те, що вони могли б зробити прямо в програмах Adobe з новими функціями. Можливість передавати робочий процес і відповідати на запитання в режимі реального часу буде великою можливістю  і для викладачів, і для учнів. Професійні дизайнери, редактори та аніматори можуть передавати свій доробок клієнтам та отримувати миттєві відгуки. Фрілансери також могли б співпрацювати з партнерами, зменшуючи обмін файлами та їх перегляд для зворотного зв’язку.

В цей час Adobe тестує свою технологію потокової трансляції разом із вибраними користувачами Adobe Fresco, додатка для iPad, що імітує реальні фарби, як акварель, олійні фарби та вугілля. Також нарешті виходить довгоочікувана версія Photoshop для iPad, що незабаром потрапить в магазин додатків. Компанія також випускає мобільну версію Illustrator, яка надійде в 2020 році, обидві ці програми, ймовірно, працюватимуть з новими функціями потокової трансляції, коли вони стануть більш доступними.

Нагадаємо, популярна клавіатура для Android під назвою Ai.type, що має понад 40 мільйонів завантажень, містила в собі шкідливий код. Троян, прихований в додатку, займався просуванням інших додатків, демонстрацією реклами та відвідуванням різнопланових сайтів, на яких іноді оформляв підписки на платні послуги.

Окрім цього, Mozilla планує заблокувати повідомлення з проханням надсилати сповіщення сайтів за замовчуванням у Firefox. Google також може невдовзі це заблокувати у Chrome.

Також дедалі популярнішим у кіберзлочинців стає новий спосіб шахрайства, що дозволяє “обчищати” банківські рахунки користувачів Amazon. Потай від жертви зловмисники підключають до її облікового запису смарт-телевізор, який не відображається в звичайних налаштуваннях і який не може видалити навіть команда техпідтримки Amazon.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

Поділитися
Exit mobile version