З нового року Edge на Chromium вже буде доступний “з коробки”

3 хв. читання
microsoft edge 3

Операційну систему Windows 10 будуть постачати з браузером Microsoft Edge на Chromium відразу після релізу стабільної версії веб-переглядача. На конференції Microsoft Ignite 2019 Редмонд офіційно оголосив дату випуску нового браузера Microsoft Edge на Chromium. Повністю перероблений Edge буде доступний всім користувачам з 15 січня 2020 року.

Проте користувачі вже зараз можуть отримати збірку, встановивши Beta-версію, повідомляє Neowin.

Ходили чутки, що новий Edge може з’явитися в Windows 10 20H1 або навіть в 20H2, тому що RTM-версію 20H1 очікують у грудні, ще до релізу стабільної версії Edge. Однак припущення не підтвердилися, тому що браузер буде автоматично встановлюватися в Windows 10 після його виходу.

Розгортання буде повільним і поступовим. Спочатку браузер отримає відносно невелика група користувачів, а потім ця група буде планомірно розширюватися. Щодо нових установок Windows, то Edge буде поставлятися OEM-виробникам відразу після офіційного релізу.

Встановлення Edge не буде прив’язано до великого оновлення функцій Windows 10. Додаток просто буде вбудовано в систему як окремий продукт. Новий Edge замінить в системі класичний Edge, відомий як Edge Spartan.

Отже, якщо Ви збираєтеся купити новий комп’ютер в наступному році, то велика ймовірність, що Edge на Chromium вже буде доступний “з коробки”.

Нагадаємо, популярна клавіатура для Android під назвою Ai.type, що має понад 40 мільйонів завантажень, містила в собі шкідливий код. Троян, прихований в додатку, займався просуванням інших додатків, демонстрацією реклами та відвідуванням різнопланових сайтів, на яких іноді оформляв підписки на платні послуги.

Окрім цього, Mozilla планує заблокувати повідомлення з проханням надсилати сповіщення сайтів за замовчуванням у Firefox. Google також може невдовзі це заблокувати у Chrome.

Також дедалі популярнішим у кіберзлочинців стає новий спосіб шахрайства, що дозволяє “обчищати” банківські рахунки користувачів Amazon. Потай від жертви зловмисники підключають до її облікового запису смарт-телевізор, який не відображається в звичайних налаштуваннях і який не може видалити навіть команда техпідтримки Amazon.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

Поділитися
Exit mobile version