Розробники додатків зберегли доступ до даних користувачів Facebook

2 хв. читання

Facebook повідомила в офіційному блозі, що навіть після обмеження доступу до системи Groups в минулому році, деякі розробники додатків зберегли доступ до інформації про користувачів.

З квітня 2018 року близько 100 розробників зберегли доступ до інформації користувачів, і щонайменше 11 з них скористалися можливістю протягом останніх 60 днів.

Адміністратори Facebook Group можуть використовувати сторонні інструменти для управління своїми групами, надаючи додаткам інформацію про активності. Набувши чинності в минулому році зміни заборонили розробникам бачити імена окремих учасників, зображення профілів або інші не вказані дані профілю. Як повідомляє керівник відділу взаємодії з розробниками платформ і програм компанії Facebook Konstantinos Papamiltiadis, деякі програми все ще зберегли доступ до Facebook Groups.

За словами Papamiltiadis, немає ніяких доказів зловживання партнерами цим доступом, але Facebook попросила їх видалити будь-яку отриману таким чином інформацію.

Facebook не розкрила імена розробників, але повідомила, що програми представляли собою в основному додатки для управління соціальними мережами і потоковим відео. Компанії невідомо, яка інформація, окрім імен та фотографій, могла потрапити в руки розробників.

instagram flag fake content

Нагадаємо, популярна клавіатура для Android під назвою Ai.type, що має понад 40 мільйонів завантажень, містила в собі шкідливий код. Троян, прихований в додатку, займався просуванням інших додатків, демонстрацією реклами та відвідуванням різнопланових сайтів, на яких іноді оформляв підписки на платні послуги.

Окрім цього, Mozilla планує заблокувати повідомлення з проханням надсилати сповіщення сайтів за замовчуванням у Firefox. Google також може невдовзі це заблокувати у Chrome.

Також дедалі популярнішим у кіберзлочинців стає новий спосіб шахрайства, що дозволяє “обчищати” банківські рахунки користувачів Amazon. Потай від жертви зловмисники підключають до її облікового запису смарт-телевізор, який не відображається в звичайних налаштуваннях і який не може видалити навіть команда техпідтримки Amazon.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

Поділитися
Exit mobile version