У Firefox заблокують спливаючі вікна

3 хв. читання
Group of attractive young people sitting on the floor using a laptop, Tablet PC, smart phones, headphones listening to music, smiling

Mozilla планує заблокувати повідомлення з проханням надсилати сповіщення сайтів за замовчуванням у Firefox. Google також може невдовзі це заблокувати у Chrome.

Mozilla вивчила ситуацію і виявила, що користувачам справді дуже не подобаються ці спливаючі вікна дозволів. “Близько 99% запитів сповіщень залишаються неприйнятими, при цьому 48% користувачів активно відмовляють у відповіді на ці запити”, – сказала Mozilla у своєму корпоративному блозі. З цієї причини у браузері Firefox спливаючі вікна будуть заблоковані за замовчуванням, починаючи з січня у релізі Firefox 72. Про це пише CNET.

Однак, не очікуйте, що ці надокучливі спливаючі вікна повністю зникнуть. Firefox все одно відображатиме спливаючі вікна дозволу на сповіщення, коли Ви взаємодієте із сайтом  – наприклад, коли Ви заповнюєте якусь форму.

Виробники браузерів хотіли, щоб Інтернет був більш інтерактивним, як телефонний додаток, який повідомляє Вас про те, скільки у Вас грошей на рахунку в банку або коли мама щойно надіслала Вам  повідомлення. Але вони не хотіли надавати жодному веб-сайту можливість бути настільки надокучливим.

На додаток до очікуваних змін Firefox, команда Chrome від Google експериментує з тим, щоб заблокувати дозвіл на сповіщення за замовчуванням. Зараз деякі люди можуть побачити зміни в тестових версіях Chrome, але не в основній версії- як написав у Твіттері у понеділок Пітер МакЛахлан, менеджер продуктів Chrome.  Якщо Вам не подобаються спливаючі вікна дозволів, Ви вже можете позбутися від них, налаштувавши це в Firefox, Chrome, Safari Apple і новому Microsoft Edge на базі Chromium.

firefox block video

Як це налаштувати у конкретних браузерах?

У Chrome і Edge перейдіть до налаштувань, знайдіть “сповіщення”, натисніть на “налаштування сайту”, натисніть “сповіщення”, а потім перемкніть “запитувати перед відправленням” у вимкнене положення.

У Firefox знайдіть “сповіщення”, натисніть кнопку “налаштування” поруч із ним, а потім встановіть прапорець “блокувати нові запити з проханням дозволити сповіщення”.

У налаштуваннях Safari натисніть на вкладку “Веб-сайти”, натисніть на опцію “сповіщення” та зніміть прапорець “Дозволити веб-сайтам запитувати дозвіл на надсилання сповіщень”.

До речі, якщо Ви користуєтеся Chrome на комп’ютерах Windows, Mac та Linux, Вам потрібно негайно оновити браузер до останньої версії.

Також Mozilla оголосила, що планує скасувати один з трьох методів, завдяки яким розширення можуть бути встановлені у Firefox.

Зверніть увагу, якщо на Вашому телефоні з’явилося оголошення на весь екран з нав’язливою пропозицією про придбання електровіника, то в цій статті ми розглянемо, як позбутися від набридливої ​​спливаючої реклами на Android.

Дослідники розповіли про методи, які використовуються зловмисниками для успішного впровадження шкідливих додатків у Google Play Store.

Поділитися
Exit mobile version