Як позбутися спливаючих рекламних вікон на Android?

7 хв. читання

Рекламні повідомлення спливають на вашому Android-пристрої з регулярною періодичністю? З цим не слід миритися. Адже спливаючі рекламні оголошення – це шкідливе ПЗ, якого слід позбутися.

Якщо на Вашому телефоні з’явилося оголошення на весь екран з нав’язливою пропозицією про придбання електровіника, то  в цій статті ми розглянемо, як позбутися від набридливої ​​спливаючої реклами на Android.

Як позбутися від спливаючих рекламних вікон на Android?

Якщо раптом реклама в додатку або на домашньому екрані стала занадто нав’язливою, прийшов час діяти.

Спочатку слід закрити всі програми одним із двох способів. Перший – в списку недавніх додатків закрити кожне, наприклад, перемістивши в сторону, або скористатися кнопкою Clear All, якщо у вашій версії Android підтримується ця можливість.

Є ще третій спосіб, можливо найшвидший – перезавантаження телефону.

Далі знайдіть в додатки, встановлені приблизно в той період, коли реклама стала з’являтися вперше. Ця процедура може зайняти деякий час, особливо якщо ви регулярно встановлюєте нові програми та ігри.

Коли знайдені найбільш вірогідні кандидати, зайдіть на Google Play і перевірте відгуки на конкретне застосування. Якщо є щось, що має відношення до реклами, додаток можна сміливо видаляти і переходити до перевірки наступного.

android

Як визначити, яка програма показує спливаючу рекламу?

Є висока ймовірність, коли реклама відображається в додатках, з якою доводиться миритися, як, наприклад, в безкоштовних іграх.

Ця схема досить справедлива. Ви нічого не платите, а за те дивіться рекламу.

Але що якщо реклама з’являється на домашньому екрані без будь-яких попереджень?

Простіше кажучи, це рекламне ПЗ є однією з форм шкідника, якого потрібно спеціально відшукувати і видаляти.

Ось витяг з політики реалізації для програми AdMob:

“Рекламу не слід розміщувати в місцях, що прикривають або приховують місце, яке користувач може переглядати під час виконання типових операцій на пристрої. Реклама не повинна розміщуватися в місцях, де користувачі роблять випадкові кліки або торкаються пальцями на екрані”.

Крім того, адміністрація Google ставиться не дуже добре до додатків і ігор, які спамлять користувача нав’язливою рекламою :

Ми можемо виявити спливаючі рекламні оголошення двома способами.

1. Повідомлення про спливаючу рекламу

В останніх версіях Android стало простіше знайти, що запущено на пристрої, і які права доступні додаткам. Коли Ви бачите повідомлення від програми, з якою, на Вашу думку, не було взаємодії, утримуйте натискання на повідомленні, а потім натисніть на кнопку “i”.

З’явиться вікно з правами для додатка, де ви можете вказати параметри доступу до апаратної частини Вашого телефону і функцій (наприклад, до контактів або мобільної мережі). Розширені можливості пошуку можна знайти через Menu (Меню)>All permissions(Всі права).

Тут Ви можете знайти всю необхідну інформацію, що стосується конкретного додатка. Крім того, можна виявити, що додаток призначений зовсім не для того, про що Ви думали.

2. Поточні відкриті додатки

Крім місця повідомлень, незайвим буде перевірити відкриті додатки, які можуть показувати спливаючі оголошення.

При появі реклами натисніть кнопку Overview (праворуч від кнопки Home). Утримуйте натискання на іконці в лівому верхньому кутку рекламного вікна.

Потім в правому верхньому кутку з’явиться кнопка “i”, після чого можна подивитися права доступу для виявленого додатку.

Що робити, якщо додаток, що показує рекламу, не знайшовся?

Для тих, хто хоче використовувати телефон або планшет і не планує скидати налаштування до заводських, можливо, найкраще рішення – утиліти для пошуку шкідливих програм, заточених під рекламу.

Ймовірно, слід почати з безкоштовного плагіна Ad Detect, призначеного для детектування підключень до рекламних мереж у Ваших додатків. Можливо, Ви виявите, що частина реклами відображається всередині додатків. Нам же потрібно знайти додатки, що відображають рекламу на домашньому екрані.

За допомогою цього плагіна ви можете натиснути інформаційну кнопку для перегляду видів відобженої реклами. Тут також можна видалити шкідливий додаток.

Пакети для повноцінної безпеки мобільного пристрою, можливо, є найкращим рішенням для роботи з рекламними оголошеннями.

Детектори рекламних мереж

Також можна розглянути використання детектора рекламних мереж. Ці програми призначені для виявлення і блокування ввімкнень між вашим телефоном і відомими рекламними мережами. Повне блокування всіх подібних ввімкнень повинно покласти край спливаючим рекламним оголошенням на Вашому телефоні.

Видалення рекламних додатків

Для остаточного позбавлення від спливаючої реклами слід видалити відповідні додатки.

Тут все досить просто. Заходимо в Settings> Applications, натискаємо на потрібну програму і вибираємо Uninstall.

Альтернативний варіант: вкладка Uninstall на інформаційному вікні або прямо з домашнього екрану або з app drawer. Утримуйте натискання і виберіть Uninstall.

Можна піти більш екстремальним шляхом і відновити резервну копію телефону до того, як було встановлено рекламне ПЗ.

Ви також можете скинути налаштування до заводських для видалення всіх додатків і даних зі свого телефону і почати з чистого аркуша. Цей кардинальний спосіб стане в нагоді у випадках, коли реклами занадто багато.

До речі, Samsung випустила дві бета-версії свого призначеного для користувача інтерфейсу One UI для пристроїв Galaxy S10. Однак користувачам не слід поспішати з встановленням нової оболонки, оскільки вона містить помилку, що робить смартфон непридатним до використання.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу,новий стрімінговий майданчик Apple TV+ запуститься відразу в півтора сотнях країн, ставши одним з найбільш значущих неапаратних релізів Apple за останні кілька років. В компанії ретельно готувалися до цієї події, знявши кілька десятків серіалів і фільмів. Компанія називає їх новими хітами, а деякі з них навіть порівнює за розмахом із “Грою престолів”. Але критики вважають інакше.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів подала в суд на Google, звинувативши американську компанію в тому, що вона “вводить в оману” користувачів щодо використання їх персональних даних.

Поділитися
Exit mobile version