Австралія подала до суду на Google

3 хв. читання

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів подала в суд на Google, звинувативши американську компанію в тому, що вона “вводить в оману” користувачів щодо використання їх персональних даних.

За словами регулятора, Google дезінформувала власників Android-пристроїв з приводу збору і використання даних про їх місцезнаходження, повідомляє видання The Sydney Morning Herald. Компанія дала їм помилкове відчуття, ніби вони можуть вимкнути збір геолокаційних даних, вимкнути функцію “Історія місцезнаходжень” в налаштуваннях. Однак дані геолокації все одно збираються, якщо вимкнена функція “Активність Мережі та додатків”.

Як вважає комісія, Google належним чином не пояснила користувачам, що для блокування відстежування місцеположення повинні бути вимкнені обидві функції, і тим самим ввела їх в оману.

“Ми подаємо на Google до суду, так як, на нашу думку, через форми подання інформації на екрані Google збирає, зберігає і використовує надзвичайно особисту і цінну персональну інформацію про місцезнаходження користувачів, не давши їм можливості зробити свій вибір свідомо”, – йдеться в повідомленні регулятора.

У своїй позовній заяві комісія вимагає від Google сплати штрафу, визнання совоєї помилки і надання користувачам чіткої та достовірної інформації про використання їх даних.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів – незалежний урядовий орган, підвідомчий казначейству Австралії. Комісія займається захистом прав споживачів, бізнес-прав і обов’язків, регулюванням промисловості, моніторингом цін і запобіганням незаконної антиконкурентної поведінки. Комісія також уповноважена порушувати судові позови проти компаній, які порушують закон “Про торгові практики”.

google photos

До речі, нове шкідливе ПЗ під назвою Racoon (Єнот), створене для викрадення інформації, швидко завойовує популярність серед кіберзлочинців. За словами команди дослідників з Cybereason Nocturnus, всього за кілька місяців Єнот заразив сотні тисяч пристроїв по всьому світу, викрадаючи дані кредитних карт жертв, облікові дані електронної пошти тощо.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу, підтримка Windows 10 (версія 1803) закінчиться менше ніж через місяць, і, згідно з деякими повідомленнями, Microsoft знову звернулася до не зовсім чесної тактики, для того щоб змусити користувачів оновитися до найсвіжішої версії ОС.

Коли Ви підключаєтеся до мережі Wi-Fi, рівень сигналу буде визначати якість з’єднання і навіть швидкість Вашого інтернет-з’єднання. Якщо рівень сигналу Wi-Fi слабкий, то з’єднання може перериватися і залишатися недоступним, так само і швидкість Інтернету може бути нижчою від заявленої провайдером. Як визначити у Windows 10 рівень сигналу Wi-Fi в процентному співвідношенні, дізнайтесь зі статті.

Поділитися
Exit mobile version