Google співпрацюватиме з антивірусними компаніями, щоб краще виявляти шкідливі додатки

2 хв. читання
google pixel android Q

6 листопада компанія Google заявила, що співпрацює з трьома компаніями з кібербезпеки з метою виявлення шкідливих додатків до моменту їх публікації в Play Маркеті.

Даний формат співпраці матиме назву “App Defense Alliance” або “Альянс захисту від додатків”.

Згідно з даними Google, у світі налічується понад 2,5 мільярди пристроїв на Android, тому платформа є “привабливою метою” для зловмисників. Можуть бути різні варіанти зловживань, в тому числі використання прихованого програмного забезпечення або замаскованого коду для шпигунства і вилучення конфіденційних даних користувача. Протягом останнього року Google довелося вжити заходів проти кількох розробників через публікацію додатків, що використовують практики шахрайської реклами.

Учасниками “App Defense Alliance” є компанії ESET, Lookout і Zimperium. Вони займаються пошуком шкідливих додатків до того, як вони потраплять в Play Store.

У 2017 році Google випустив власну антивірусну службу Google Play Захист. Компанія стверджує, що цей сервіс використовується для сканування “мільярдів” додатків в Google Play щодня. Очевидно, дана служба недостатньо ефективна, і небезпечні програми періодично “просочуються” в магазин додатків, тому Google знадобилося підкріплення. Оскільки додатки, які очікують публікації в Google Play, тепер будуть перевірятися відразу декількома компаніями, то ймовірність натрапити на шкідливий додаток на майданчику теоретично повинна зменшитися.

До речі, якщо Ви користуєтеся Chrome на комп’ютерах Windows, Mac та Linux, Вам потрібно негайно оновити браузер до останньої версії.

Також Mozilla оголосила, що планує скасувати один з трьох методів, завдяки яким розширення можуть бути встановлені у Firefox.

Зверніть увагу, якщо на Вашому телефоні з’явилося оголошення на весь екран з нав’язливою пропозицією про придбання електровіника, то в цій статті ми розглянемо, як позбутися від набридливої ​​спливаючої реклами на Android.

Дослідники розповіли про методи, які використовуються зловмисниками для успішного впровадження шкідливих додатків у Google Play Store.

Поділитися
Exit mobile version