“Айфонів”стане менше – Apple скоротить виробництво

2 хв. читання
iphone 33

У найближчі три місяці кількість випущених iPhone скоротиться на 10%. Про це пише The Next Web з посиланням на джерела в Японії.

Apple вже звернулася до своїх партнерів з проханням скоротити виробництво. Минулого тижня генеральний директор Apple Тім Кук надіслав інвесторам лист, у якому заявив, що компанія очікує втратити $9 млрд у першому кварталі 2019 року. Тепер, згідно зі звітом Nikkei, компанія з Купертіно скорочує виробництво нових iPhone на 10 відсотків у поточному кварталі.

У звіті йдеться, що Apple попросила своїх постачальників скоротити виробництво своїх флагманських моделей ще минулого місяця, перш ніж вона випустила попередження про зниження доходів. Джерела повідомили Nikkei Asian Review, що обсяг виробництва нових і старих iPhone було скорочено до 40 до 43 млн одиниць замість 47 до 48 млн одиниць у січні-березні.

Це рішення прийнято на додаток до аналогічного ходу, про який повідомляв The Wall Street Journal у листопаді. Таким чином, виробництво гаджетів Apple скоротилося вдруге за кілька місяців після запуску iPhone XS.

Минулого року Apple продала 52,21 млн iPhone в січні-березні. Але, з огляду на коригування доходів і уповільнення продажів iPhone, ця цифра напевно стане неперевершеною. Торік компанія заявила, що не повідомить про продажі на початку першого кварталу 2019 року, тому у нас будуть тільки цифри від галузевих аналітиків, щоб виміряти падіння продажів у цьому році.

Кук повідомив у своєму листі, що слабкий попит на iPhone у Китаї був однією з основних причин, з яких Apple довелося коригувати свій цільовий дохід. Буде цікаво подивитися, чи знизить Apple ціни на iPhone, щоб залучити клієнтів і збільшити продажі.

Джерело: Новое время

Поділитися
Exit mobile version