Антена — надійний варіант для стабільного інтернет-з’єднання

2 хв. читання
1587 1200x800 1

Безперебійний інтернет-зв’язок має велике значення для сучасної людини. Швидкісна передача даних суттєво розширює можливості користувачів, впливає на промисловість, бізнес, а також побутовий комфорт. Але не завжди є стабільне з’єднання, тож застосування якісного обладнання дає змогу посилити сигнал і мати постійний доступ до мережі. Однією з таких важливих складових є LTE антена. Правильно підібраний пристрій змусить забути про перебої сигналу, які до цього заважали роботі чи псували дозвілля.

Класифікація антен для поліпшення 4G-сигналу

З появою покоління 4G значно збільшилася кількість обладнання для підтримки нового виду зв’язку. Обізнаність у призначенні таких пристроїв дозволяє вибрати правильну модель, що задовольнятиме поточні потреби. Виокремлюють такі критерії:

  • спрямованість — розрізняють спрямовані та всеспрямовані варіанти. В першому випадку йдеться про антену з найбільшим коефіцієнтом посилення. Обладнання гарантує потужний сигнал, оскільки точно звернене в бік станції мобільного оператора. Другий різновид необхідний для приймання сигналу від різних джерел (наприклад, у густонаселених пунктах);
  • зовнішні/внутрішні — в цьому випадку назва говорить сама за себе. Йдеться про антени, які розміщують усередині приміщення чи поза ним. Загалом мало чим відрізняються між собою, крім того, що обладнання для зовнішнього застосування має більшу потужність і вищий ступінь захисту від несприятливих факторів навколишнього середовища;
  • тип кріплення — існує безліч варіацій: панельні, мініатюрні, магнітні, антивандальні та багато іншого. Вибір варто робити з урахуванням ваших умов.

Антена 4G — вигідна покупка для тих, хто проживає чи працює на околицях великого міста, знаходиться далеко від станції мобільного зв’язку, зіштовхується з постійними перебоями під час передачі даних або помітив послаблення сигналу в той час, коли зростає активність інтернет-користувачів.

Як правильно вибрати антену?

Щоб підібрати обладнання, необхідно знати дві важливі речі: частота, на якій працює ваш мобільний оператор, а також коефіцієнт посилення сигналу. З приводу останнього пункту все дуже просто: що слабша швидкість інтернету, то потужніший пристрій знадобиться для отримання стабільного з’єднання.

Поділитися
Exit mobile version