Apple замінить процесори на повільніші. Про iPhone 5G можна забути?

3 хв. читання

Компанії Apple довелося відмовитися від процесорів Qualcomm для виробництва iPhone XS, XS Max і XR та використовувати більш повільні пристрої від Intel. Про це пише Новое время з посиланням на The Verge.

Таке рішення обумовлено тим, що Qualcomm відмовилася продавати свої модеми після того, як Apple подала до суду.

“Врешті-решт, вони не підтримають нас і не продадуть нам чіпи”, – заявив головний операційний директор Apple Джефф Вільямс у своєму виступі перед Федеральною торговою комісією США. Замість цього Apple довелося використовувати чіпи Intel LTE.

iPhone XS qualcomm

Спочатку здавалося, що Apple перейшла на використання модемів Intel через якусь комбінацію конкурентних причин, але Apple заявила в залі суду, що це не так. За словами Вільямса, Apple спочатку планувала розділити своє останнє замовлення модемів між Qualcomm і Intel. Компанія Intel надала всі модеми тільки після того, як Qualcomm відмовилася продавати свої пристрої.

Як пише видання, залежність від Intel може також знизити шанси Apple на швидке виведення на ринок iPhone 5G, оскільки чіпів Intel 5G годі чекати до 2020 року. Відомо, що модеми Intel LTE працюють повільніше, ніж Qualcomm. Коли Apple одночасно використовувала модеми Qualcomm і Intel для своїх телефонів, компанії доводилося обмежувати швидкість модемів Qualcomm, щоб один iPhone не був швидчим за інший.

 

Apple також повідомила ціну, яку платить за модеми Qualcomm: $ 7,50. За словами Вільямса, це в п’ять разів більше, ніж Apple хотіла заплатити – всього $ 1,50 за пристрій. Сума в $ 7,5 з кожного iPhone здається незначною, з огляду на середню ціну на смартфон в розмірі $ 793. Але в 2015 році на ліцензування Qualcomm тільки від Apple отримала більше $ 7,9 млрд.

Qualcomm в даний час знаходиться під слідством за звинуваченням у відмові у видачі ліцензій на патенти іншим виробникам процесорів і обіцянку угод з такими клієнтами, як Apple, тільки якщо вони будуть використовувати виключно чіпи Qualcomm.

Також суд Німеччини заборонив компанії Apple продавати деякі моделі iPhone через патентні порушення. Після третьої спроби юристи Qualcomm все-таки домоглися визнання порушень їх оригінальних патентів і заборонили продаж деяких моделей iPhone.

Поділитися
Exit mobile version