Авторизація у сервісах Google Play можлива за відбитком пальця

2 хв. читання

Компанія Google спільно з консорціумом FIDO Alliance реалізувала у своїх сервісах підтримку біометричної аутентифікації. Тому тепер у користувачів Android з’явилася вагома причина оновити свої сервіси Google Play. Про це повідомляє SecurityLab.

Так, пристрої під управлінням версії Android 7.0 або більш пізньої версії тепер дозволяють авторизуватися на сайтах і в додатках без необхідності вводити пароль. Замість цього авторизуватися в різних сервісах можна за допомогою відбитка пальця або PIN-коду завдяки реалізації підтримки відкритого стандарту FIDO2.

Використання складних паролів є досить надійним способом захисту online-особистості користувача. Проте, як правило, паролі занадто довгі і складні для запам’ятовування і до того ж вимагають регулярного оновлення. Двофакторна аутентифікація також посилює безпеку користувачів, але вимагає певного часу для введення та викликати проблеми під час подорожей за кордоном.

Google Services

З точки зору безпеки біометрична аутентифікація – надійніша за паролі та двофакторну аутентифікацію, оскільки біометричні дані набагато складніше вкрасти або відтворити. Процес аутентифікації за біометричними даними здійснюється локально на пристрої, і жодна конфіденційна інформація не передається додаткам і сервісам, в яких авторизується користувач.

Власники пристроїв без датчика відбитків пальців зможуть використовувати для авторизації PIN-код або графічний ключ, що використовуються для розблокування пристрою.

Нагадаємо, компанія Samsung оновила прошивку One UI на базі Android 9.0 Pie, яку вже можна встановити на найпопулярніші моделі Galaxy S8 і Galaxy S8 +.

Також для того, аби з Вашим пристроєм під управлінням ОС Android не сталося неприємного курйозу через виникнення банера на весь екран або просто реклами в браузері, пропонуємо топ кращих блокувальників реклами на Android.

Поділитися
Exit mobile version