Через додаток “My Pol” користувач добровільно передає особисті дані поліції

2 хв. читання

У Національній поліції України представили мобільний додаток “My Pol”, який дозволяє викликати патрульних та оцінювати їх роботу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

“МВС спільно з Нацполіцією розпочали процес запровадження в роботу поліції smart-технологій. Запровадження таких мобільних додатків – це вимога часу. Це не лише дозволить правоохоронцям оперативніше реагувати на загрози безпеці наших громадян, але стане підґрунтям для зростання довіри до правоохоронної системи”, – зазначила заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна КОВАЛЬЧУК.

Через додаток “My Pol” можна викликати патрульних завдяки функції “SOS”. Під час надзвичайної ситуації людина повинна натиснути тільки одну кнопку і поліцейські в ситуаційному центрі отримують дані про характер загрози і місце знаходження потерпілого.

my pol screen

Варто зазначити, що перед початком роботи додатка на смартфоні, Вам доведеться ввести персональні дані, такі як:

  • ім’я (ПІБ користувача);
  • адресу електронної пошти;
  • номер телефонного зв’язку.

У додаткових параметрах користувач на власне бажання має право надати інформацію щодо:

  • адреси місця мешкання/реєстрації;
  • типу групи крові;
  • інформації про страхування;
  • наявності алергічних відомостей.

У разі небажання користувача надавати особисту інформацію, він припиняє реєстрацію та подальше встановлення мобільного додатку.

Як зазначається в Угоді використання додатку, Ваша особиста інформація використовується розробником з метою оброблення даних при використанні додатку та отриманні виклику “SOS” та інших повідомлень, яка передається до Національної поліції України.

Завантажити додаток можна через Google Play або App Store.

Поділитися
Exit mobile version