Через оновлення Microsoft перезавантажується система та з’являється синій “екран смерті”

3 хв. читання

Минулого тижня Microsoft випустила виправлення для критичної уразливості в SMBv3, що зачіпає лише версії Windows 10 1903 і 1906. Більшість користувачів без проблем змогли встановити KB4551762, проте деякі знову скаржаться на проблеми.

За повідомленнями на Microsoft Feedback Hub, деякі користувачі не змогли завантажити і встановити патч через повідомлення про помилку з наступними кодами:

  • 0x800f081f;
  • 0x80004005;
  • 0x80073701;
  • 0x800f0988;
  • 0x80071160;
  • 0x80240016.

Крім того, є скарги на те, що після установки оновлення істотно збільшується навантаження на процесор, знижується продуктивність, а завантаження ОС займає надто багато часу, і кількість таких скарг зростає. На форумі Reddit також зустрічаються скарги на раптове перезавантаження системи, синій “екран смерті”, проблеми зі звуком і підключенням до Інтернету.

Як мінімум у одного користувача в процесі установки KB4551762 виник чорний екран з обертовими колами і точками. Комп’ютер зміг завантажитися нормально тільки після відновлення системи.

Користувачі також скаржаться на те, що їх системи входять в режим відновлення, і процес відбувається за колом. У деяких не працює Диспетчер завдань і ряд додатків.

Microsoft поки ніяк не коментує проблему. Однак з повідомлень користувачів, проблему можна вирішити, деінсталювавши патч. Однак в такому випадку система стає вразливою до атак з експлуатацією CVE-2020-0796.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version