Через вірус зловмисник отримував доступ до крипто-гаманців і крав звідти гроші

2 хв. читання

У поширенні вірусів за допомогою поштової спам-розсилки викрила 30-річного мешканця Запоріжжя кіберполіція України. Зловмисник створив вірус типу “Stiller” та поширював його серед користувачів мережі Інтернет.

Таким чином він отримував доступ до крипто-гаманців потерпілих, повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Як зазначають правоохоронці, створений вірус потрапляв у файлову систему користувачів через розсилки спам-повідомлень, а також із веб-сайтів із замаскованим у різні частини веб-сторінки вірусом. Завдяки цьому зловмисник отримував доступ до персональних комп’ютерів користувачів.

cp 3Це дозволяло отримувати логіни та паролі потерпілих для авторизації в їх крипто-гаманцях. Отримавши доступи до крипто-біржових екаунтів та до комп’ютерного обладнання потерпілих, зловмисник здійснював виведення коштів на підконтрольні біткоїн-гаманці.

Під обшуку у помешканні зловмисника та вилученні комп’ютерної техніки поліцейські також встановили, що у 2017 році чоловік розповсюджував шкідливий програмний засіб під назвою “kiaracript”. Цей вірус був призначений для шифрування інформації користувачів ураженого пристрою. Для дешифровки інформації потерпілий мав сплатити зловмисникам гроші у криптовалюті.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Триває досудове розслідування.

Якщо Ви стали жертвою злочинний дій цього зловмисника, у кіберполіції просять повідомити про це за формою зворотного зв’язку.

Поділитися
Exit mobile version