Безпечний перегляд у Google Chrome додає захист від шкідливих сайтів у реальному часі

Браузер перевірятиме URL-адреси в режимі реального часу, не розкриваючи серверам Google, які сайти ви відвідуєте.

3 хв. читання

Google заявляє, що оновлює стандартний режим безпечного перегляду в Chrome, щоб забезпечити кращий захист від шкідливих сайтів. Досі цей режим використовував локально збережений список для перевірки, чи може сайт або файл бути небезпечним. Список оновлюється кожні 30-60 хвилин, але Google стверджує, що шкідливий веб-сайт існує в середньому лише 10 хвилин.

Щоб боротися з цим, Google використовує функцію режиму посиленого захисту Безпечного перегляду для перевірки сайтів у режимі реального часу зі списком відомих небезпечних сайтів на стороні сервера. Режим Покращеного захисту є опціональним, але Google виявив, що ці перевірки в режимі реального часу мають “значну цінність”, тому він додає їх до стандартної версії Safe Browsing.

Читайте також: Як перевірити сайт на віруси, небезпечні програми або фішинг?

Компанія зазначає, що Безпечний перегляд використовується на більш ніж 5 мільярдах пристроїв і допомагає захиститися від фішингу, шкідливих програм і небажаного програмного забезпечення. Режим оцінює понад 10 мільярдів URL-адрес і файлів на день. Щодня Chrome показує користувачам понад 3 мільйони попереджень про потенційні загрози завдяки цій функції. Однак Google вважає, що перевірка URL-адрес у режимі реального часу допоможе їй блокувати на 25% більше спроб фішингу.

Google заявляє, що не забуває про конфіденційність, оскільки “Безпечний перегляд” не передає компанії URL-адреси сайтів, які ви відвідуєте. У Chrome кажуть, що ця функція використовує хешування і шифрування. Сервер конфіденційності видаляє будь-які дані, які можуть ідентифікувати користувача, перш ніж пересилати зашифровані хеш-префікси на сервер Безпечного перегляду для звірки зі списком підозрілих сайтів.

Як увімкнути захист від шкідливих сайтів у Google Chrome

Компанія все ще рекомендує користувачам використовувати режим Покращеного захисту, оскільки він пропонує додаткові гарантії безпеки. Безпечний перегляд перевіряє лише ті сайти, які вже відомі як небезпечні.

Щоб увімкнути Покращений захист виконайте наступні дії:

  • Відкрийте Google Chrome.
  • Натисніть на значок трьох крапок у правому верхньому кутку.
  • Виберіть “Налаштування”.
  • У розділі “Конфіденційність і безпека” натисніть “Безпека”.
  • Оберіть “Покращений захист” у розділі “Безпечний перегляд”.

safe browsing chrome

Поскращений захист враховує додаткові фактори та використовує машинне навчання для виявлення ризикованих сайтів, які безпечний перегляд ще не підтвердив як потенційно шкідливі. Нещодавно створені сайти та ті, що маскують свою справжню поведінку, можуть бути не одразу виявлені системами виявлення Safe Browsing.

Нова функція безпечного перегляду вже доступна в останніх версіях Chrome для настільних комп’ютерів та iOS. Пізніше цього місяця вона з’явиться в додатку для Android.

Поділитися
Exit mobile version