Чи готовий Ваш смартфон до 4G – ІНФОГРАФІКА

2 хв. читання

Швидко “літати” в інтернеті українці почнуть весною, а влітку мережу 4G будуть вже масштабно розгортати. Поки що є час розібратися з підтримкою роботи своїх смартфонів у новій мережі та, за необхідності, оновити апарати.

4G (LTE) – це мобільний зв’язок четвертого покоління. Головна відмінність від 3G – у швидкості передачі даних і більш стабільному з’єднанні. 4G-мережа забезпечує швидкість завантаження даних до 150 Мбіт/c і передачі – до 75 Мбіт/c.

Простою мовою – із впровадженням 4G знизиться затримка під час перегляду інтернет-сторінок у мобільному телефоні, покращиться голосовий зв’язок по скайпу, покращиться швидкість для інтернет-ігор у телефоні.

Наприклад, якщо з 3G користувач скачував фільм більше п’яти годин, то 4G дозволяє завантажити такий же фільм за 8 хвилин.

4g

Як перевірити чи готові  SIM-карта і телефон?

Перевіряючи свій апарат або при покупці телефону варто уважно вивчати технічні характеристики, в яких обов’язково вказується діапазон частот, на яких здатний працювати пристрій. Також для користування 4G потрібна спеціальна SIM-карта – USIM. Її зі збереження номера можна замінити в магазині мобільного оператора.

До слова, українські оператори полегшили життя клієнтам і запустили сервіси для перевірки того, чи підтримують їх смартфони і карти зв’язок 4G.

4G-перевірка у Vodafone

Необхідно відправити єдиний USSD-запит *222#. У відповідь оператор відправить SMS із результатом перевірки та інформацією, де можна замінити свою стару SIM-карту на USIM.

4G-перевірка в Київстар

Щоб дізнатися чи підтримує SIM-карта 4G, необхідно набрати *245*4#. Щоб дізнатися чи підтримує ваш телефон 4G, необхідно набрати *245*5#.

4G-перевірка в life: )

Для абонентів lifecell можна дізнатися чи підтримує смартфон і карта цей стандарт, або за номером 2455, або в додатку @Mій lifecell, попередньо оновивши його.

Джерело: ФАКТИ

Поділитися
Exit mobile version