Держспецзв’язку закликає посилити заходи з кібербезпеки

1 хв. читання
cybersecurity rnbo

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України закликала всі державні установи, компанії, підприємства не залежно від форм власності подбати про заходи для підвищення рівня захисту своїх інформаційно-телекомунікаціних систем та інформаційних ресурсів.

Про це повідомили на офіційному сайті Держспецзв’язку  після засідання РНБО України, яке відбулося 26 листопада 2018 року. На засіданні було розглянуто можливість оголошення правового режиму воєнного часу.

“У разі виникнення кіберзагроз, позаштатних ситуацій з ознаками кібератак та кіберінцидентів пропонуємо негайно звертатися до Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку та Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA”, – йдеться у повідомленні.

З своєї сторони Держспецзв’язку вжито заходів стосовно підвищення стану готовності її підрозділів до виконання завдань з забезпечення кібербезпеки.

Раніше Cybercalm повідомляв, що фахівці команди CERT-UA виявили нові модифікації шкідливого програмного забезпечення типу Pterodo на комп’ютерах державних органів України.

Поділитися
Exit mobile version