Додаток озвучує для незрячих те, що відображено на фото у смартфоні

2 хв. читання

Мобільних додаток від Microsoft Seeing AI дозволяє незрячим і людям з обмеженими можливостями зору прослуховувати опис обраного зображення. Відтепер його користувачі можуть використовувати простий дотик для вивчення об’єктів і людей на фотографіях, повідомляє Media Sapiens з посиланням на TechCrunch.

Функція забезпечується машинним навчанням, зокрема, визначенням об’єкта та його місцеперебування. Все, що потрібно зробити — сфотографувати об’єкт або відкрити готове завантажене зображення та натиснути на екран. Додаток озвучить необхідну інформацію про картинку вголос.

“Ця нова функція дозволяє користувачам натискати пальцем на зображення, аби почути опис об’єктів на зображенні та вислухати інформацію про просторовий зв’язок між ними. Додаток може навіть описати зовнішній вигляд людей та їхній настрій”, — написав у блозі Microsoft головний розробник додатку Сакіб Шейх (Saqib Shaikh).

Оскільки додаток має функцію розпізнавання обличчя, користувачі зможуть знати, що роблять їх друзі на фото, в що вони вдягнуті, чи є на задньому плані постери та картини, чи присутні на фото тварини та інше.

Додаток безкоштовний, але поки що доступний тільки для користувачів iOS. Його можна завантажити за посиланням.

seeing AI

Нагадаємо, мобільний додаток “Енергетика онлайн” дозволяє перевірити, за яким тарифом обслуговується споживач, перевірити правильність нарахованих сум, а також подати скаргу на постачальника послуг і оцінити якість обслуговування.

Також шкідливу програму, яка викрадає дані жертв для доступу до їх криптовалютних гаманців, виявили у офіційному магазині додатків Google Play Маркет.

Поділитися
Exit mobile version