Facebook хоче розширити можливості об’єднанням WhatsApp з Instagram

2 хв. читання

Марк Цукерберг планує інтеграцію сервісів WhatsApp, Instagram і Facebook Messenger. Про це повідомила газета The New York Times, пише delo.ua.

Усі три сервіси продовжать працювати як незалежні додатки. Але інфраструктура, що забезпечує їх дію, буде уніфікованою. Засновник Facebook хоче вбудувати  в усі сервіси технології наскрізного шифрування.

Інтеграція платформ знаходиться на початковій стадії. Але Facebook планує завершити цей процес до кінця 2019 або на початку 2020 року.

WhatsApp BusinessПісля  об’єднання користувач Facebook зможе відправляти захищене повідомлення тим, хто має екаунт лише в WhatsApp чи Instagram. Зараз це неможливо, тому що сервіси працюють як окремі додатки.

Об’єднуючи ці сервіси, Facebook розраховує утримати мільярди користувачів у своїй екосистемі і підвищити рентабельність бізнесу.

У компанії вважають, що більш часте використання платформ Facebook для відправлення повідомлень може змусити людей відмовитися від інших месенджерів, включаючи сервіси Apple або Google.

Частіше спілкування користувачів за допомогою додатків Facebook може дати компанії нові можливості у залученні реклами або створенні платних сервісів, відзначають джерела.

Компанія Facebook заявила, що хоче “надати користувачам найкращий досвід в плані спілкування в месенджерах”.

“Люди хочуть, щоб месенджери були швидкими, простими, надійними і конфіденційними, – наголошується в повідомленні компанії. – Ми працюємо над тим, щоб вбудувати в більше число наших месенджерів технологію наскрізного шифрування і вивчаємо способи полегшити користувачам доступ до друзів і членів сім’ї між платформами”.

Інтеграція сервісів є різкою зміною підходу Цукерберга до WhatsApp і Instagram, яким він обіцяв значну автономність в момент їх покупки.

Нагадаємо, що Facebook придбала WhatsApp за $ 19 млрд у 2014 році, Instagram – за $ 715 млн в 2012 році.

Поділитися
Exit mobile version